|

2022 Mavi Kart Ücreti Ne Kadar Oldu? Mavi Kart Nasıl Çıkarılır?

İstanbul'da toplu taşımayı sürekli olarak kullanan vatandaşların kullanımına sunulan mavi kart ücretleri 2022 yılında değişti. 2022 yılında mavi kart ücreti 316 liraydı. Aylık bir bilet olan mavi kartın 2022 yılında ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 2022 yılında mavi kart ücreti ne kadar oldu? Mavi kart nasıl alınır? Mavi kart nasıl çıkarılır ve nerelerde kullanılır? İşte 2022 mavi karta ilişkin ayrıntılı bilgiler...

13:46 - 10/05/2022 Salı
Güncelleme: 10:36 - 18/10/2022 Salı
Yeni Şafak
mavi kart
mavi kart

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuşa gelen ulaşım zammının ardından toplu taşımaya da zam geldi. İndirimli ulaşım kartı olan İstanbulkart'a da 2022 ocak ayından itibaren değişti. Peki, 2022 mavi kart ücreti ne kadar?

İstanbul’da otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine zam geldi. ‘Anonim İstanbulkart’ bedeli yüzde 100 artışla 50 lira oldu.

  • Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı ‘İndirimli Kart’, 65 yaş üstü yurttaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı ‘Ücretsiz Kart’ ile ‘Mavi Kart’ ücretleri, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseldi. Denetim Kartı 50 liradan 75 liraya, Ada Sakini Kartı 35 liradan 60 liraya, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 liradan 60 liraya, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 liradan 60 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 liradan 75 liraya çıkarıldı.

Mavi Kart kart ücreti ne kadar?

Zamlı fiyat tarifesi İstanbulkart'ın internet sitesine eklendi. İBB BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92'ye varan oranlarda zam yapmıştı. Anonim İstanbulkart yüzde 92 artışla 13 liradan 25 liraya, öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı İndirimli Kart ile Ücretsiz Kart ve Mavi Kart yüzde 75 zamla 20 liradan 35 liraya çıkarılmıştı.


MAVİ KART NEDİR?

  • Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

MAVİ KART NASIL ALINIR?

Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne başvurarak alabilirsiniz. Online başvuru yapmak için (https://bireysel.istanbulkart.istanbul/) bağlantı linkine tıklayarak İETT'nin kendi sitesi üzerinden üye olup, online başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Online başvuru formunu doldurduktan sonra kurum tarafından PTT'ye teslim edilen kartınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir. Gönderi numaranız ile PTT gönderi sorgulama sayfasından (http://gonderitakip.ptt.gov.tr) kartınızın teslim sürecini de takip edebilirsiniz.


#mavi kart
#mavi kart ücreti
#mavi kart 2022
#mavi kar ne kadar
#mavi kart nasıl alınır
#mavi kart başvuru
2 yıl önce