|

Hac için ‘kontenjan’ bekliyoruz

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hac kontenjanının henüz belli olmadığını, S. Arabistan’dan bilgi gelir gelmez işlemlere başlayacaklarını açıkladı. Yeni kura çekilmeyeceğini belirten Bircan, hacı adaylarının 2020’de belirlenen 84 bin kişi arasından belirleneceğini söyledi.

00:00 - 12/04/2022 Salı
Güncelleme: 23:53 - 11/04/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı bir iftar programında hac ve umre ile ilgili son gelişmeleri anlattı. “Suudi Arabistan’da hac ile ilgili güzel görüşmelerimiz oldu” diyen Erbaş, şöyle devam etti: “Suudi Arabistan devleti Hac Bakanlığı 2022 yılında yurtdışından ve yurtiçinden bir milyon kadar hacı adayını kabul edeceğini ilan etti. Bu güzel bir müjde, bir başlangıç. Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yani ülkelere salgın öncesi yıllarda nüfusuna göre binde 1 kontenjan uygulanıyordu. Bizim nüfusumuza göre 84 bin hacının biz kurasını çekmiştik. 2020 yılı haccı için onlar bekliyorlar. Şu anda kurası çekilmiş hacılarımız sırasıyla bu haktan istifade edecekler inşallah. Bu gece sahurda da Suudi Arabistan Hac Bakanı bir mesaj göndererek Türkiye’deki salgınla ilgili rakamların iyice düşmesi nedeniyle Türkiye’den artık umreci kabul edecekler. Bu yol da açıldı. Ramazan’dan sonra inşallah umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız gerekli hazırlıklarını yapsınlar. Önümüzdeki haftadan itibaren biz de bakanlıklar arası Hac Umre Kurulumuzda gerekli çalışmalara başlayacağız.”

KONTENJANLAR HENÜZ BELLİ DEĞİL

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Hac kontenjanının henüz belli olmadığını, 2020 ocak ayındaki hac kurasının geçerli olacağını ifade eden Bircan, şunları söyledi: “Suudi Arabistan makamları, ülke içi ve dışından 1 milyon hacı adayının kabul edilmesi kararı aldı. Detaylar noktasında vatandaşlarımızın merak ettikleri var. Arabistan makamları her ülke için kullanacakları kontenjanı hala belirlemediler. Kontenjanın belirlenmesi sonrası biz üst kurulumuzu toplayarak bir kriter oluşturacağız. Sonrasında işlemlere başlayacağız. Bu sene için yeniden bir kura çekimi olmayacak. Malumları olduğu üzere, pandemi başlamadan önce 2020 yılının Ocak ayında bir kura çekmiştik, bu kurayı esas alacağız. Kesin kayıt hakkı elde etmiş vatandaşlarımızın haklarını biz 2022’ye ertelemiştik. Bu haklar devam edecek.”

#Diyanet İşleri Başkanı
#Ali Erbaş
#Ramazan
#umre
#hac
#Remzi Bircan
2 yıl önce