|

Kılıçdaroğlu İzmir'den aday oluyor

Seçim takviminin darlığı nedeniyle milletvekili adaylarını ön seçim yerine merkez yoklamasıyla belirleyen CHP'de, aday adayları listeye girebilmek için yoğun kulis yapıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den, tedavisi devam eden Baykal'ın ise Antalya birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
12:08 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 10/05/2018 Perşembe
AA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP'de 30 Nisan'da başlayan aday adaylığı başvuruları, hafta başında tamamlandı.

Parti genel merkezinde gerçekleşen başvurularda sayının 2 bin civarında olduğu ve en fazla başvurunun İstanbul için yapıldığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu İzmir'e Baykal Antalya'ya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir veya İstanbul'dan, tedavisi devam eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise Antalya birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

İstanbul için 400'e yaklaşan başvurunun yapıldığı CHP'de Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, PM üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, eski MYK üyesi Umut Oran ile OHAL kapsamında yayımlanan 686 Sayılı KHK ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi isimler öne çıktı.

İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Bihlun Tamaylıgil yeniden adaylık başvurusu yapmadı. Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek ise İstanbul 2. bölgeden adaylık başvurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun aday olmayı düşündüğü İzmir'e talep yüksek

CHP'de İstanbul sonrası en fazla başvurunun olduğu bir diğer il ise önceki seçimlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aday olduğu İzmir öne çıktı.

Aday tanıtımı 24 Mayıs'ta

Seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarında son aşamaya gelen CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını 24 Mayıs'ta ATO Congresium'da geniş katılımlı bir toplantıyla yapacak.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Kılıçdaroğlu
#İzmir
#seçim 2018
#Deniz Baykal
6 yıl önce