|

Rüzgar gülü gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetin ilkeler, prensipler ve belli değerlerle yapılması gereken bir iş olduğunu belirterek şunları söyledi: Ahlakı, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip bükülen bir siyasi anlayış, popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur.AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, 15 vekilini İyi Parti’ye veren CHP’nin de siyaseti kabzımal pazarlığına dönüştürdüğünü kaydetti. Erdoğan, “CHP hiçbir ilke ve ahlakla bağdaşmayan, kapalı kapılar arkasında yürüttüğü pazarlıklarla Türk siyasetini kirletmeye, lekelemeye devam ediyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:42 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset, ilkelerle, prensiplerle, belli değerlerle yapılan, yapılması gereken bir iştir. Ahlakı, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip bükülen bir siyasi anlayış, popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Tam bir kırılma noktasındayız zira Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık bir dönüm noktasına gelmiştir ve bu dönem noktası Türkiye'nin ileri atılım noktası olacaktır. Siyaset özünde millete hizmet yarışıdır. Siyasetçinin var oluş gayesi de ülkeye millete ve elbette oyunu aldığı seçmene en güzel, en kaliteli şekilde hizmet etmektir.

POPÜLİZM BATAKLIĞINA MAHKUMLAR

Siyaset ilkelerle prensiplerle belli değerlerle yapılan, yapılması gereken bir iştir. Ahlakı, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip, bükülen bir siyasi anlayış popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur. Türk siyasi hayatı, gerçekten ibret verici hadiselerle doludur. Siyasi tarihimizde, bir tarafta ülkesine hizmet için gecesini gündüzüne katan asil devlet adamları, diğer tarafta da üç kuruşluk menfaati için 40 takla atan şahsiyet fukaraları vardır.

DÜŞMANA YANCILIĞI SİYASET SANIYORLAR

90 yıllık siyasi geçmişimizde milletin emanetini canı pahasına koruyan kahramanlar olduğu gibi darbecilere selam duran, tankları görünce sıvışıp kaçan korkaklar da vardır. Türk siyasetinde ülkenin bekası için kurşun yağmuru altında kenetlenenler olduğu gibi ülke düşmanlarına yancılık yapmayı siyaset zanneden muhterislere de rastlanır.


ERDEMLİ İLE AHLAKSIZ MÜCADELESİ

Bu ülkenin siyasi geçmişi bir bakıma erdemli siyaset yapanlar ile ahlaksız, ilkesiz siyasetçilerin mücadele sahası olmuştur. Farklı partiler ve politik karakterler üzerinde bu iki anlayış daima birbiriyle mücadele etmiştir.

KABZIMAL PAZARLIĞINA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Dün olduğu gibi bugün de CHP, siyaseti bir kabzımal pazarlığına dönüştürdü. CHP, milletin kendi adına hareket etmesi için emanet verdiği iradelerini pazara çıkardığı milletvekilleriyle, özellikle de -gençlere kötü örnek oluyor- şimdi ben buradan sesleniyorum: Ey 15 milletvekili ya siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz.

BİZİ SATIN ALAMAZSINIZ DEMELİYDİNİZ

Siz bu noktada, 'Sayın Bay Kemal, siz bizim irademizi satın alamazsınız. Milletin bize vermiş olduğu bu yetkiyi, bize farklı istikamette kullandıramazsınız' demeliydiniz ama yazık oldu gittiniz, sözde partinin koltuklarına bile oturamadınız.

GÖZÜ YAŞLI VEKİLLERE ÇOK ÜZÜLDÜM

CHP'nin bir başka partiye adeta ikram ettiği, bu durumda rızalarının olmadığı her hallerinden belli olan, hele hele arka taraftaki o gözü yaşlı milletvekillerini görünce çok üzüldüm. Çok üzüldüm. 'Eyvah Türk parlamentosu ne hale gelmiş' dedim. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesikası olarak kaydoldu bu. Bu hadise aradan geçen 40 yıla rağmen, CHP'de hiçbir şeyin değişmediğini ortaya koymuştur.

4 BİN 500 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tabii bu aralar malum Türkiye'de terörle mücadelemizi, başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Şu anda Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 500'e doğru ilerliyor. Öbür tarafta Kuzey Irak'ta 300'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi."

İttifak açık ara önde

Erdoğan, bir gazetecinin, "Seçim sürecinde birtakım anketler yayımlanıyor. Anket konusunda ve gidişat konusundaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi: "Benim anketlere dayalı olarak neyi paylaşırız dersek, paylaşacağım tek şey var, hamdolsun anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şey bizden beklerseniz, rakamsal bir şey vermeyeceğim. Onu zaten sizler yayın grubu olarak da yapıyorsunuz ve değişik yerlerden de alıyorsunuz ama açık ara cumhur ittifakı hamdolsun çok olumlu, gayet güzel bir yerde."

GÜL SORUSUNA CEVAPSIZ

Bir gazetecinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Ben müsaadelerinizi alarak, bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım. Zaten Sayın Gül, değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır" diye konuştu.

BEDELLİ GÜNDEMDE DEĞİL

Bedelli askerlikle ilgili soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin tabii istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, bunlar tekrar masaya yatırılır.”

15 Temmuz’un genç şehitlerine selâm

Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasına, din, dil, ırk, renk, mezhep ayrımı gözetmeden Türk milletinin yardım kuruluşlarının genç neferlerini, Afrin, El Bab, Cerablus, Cudi, Tendürek’te teröristlere aman vermeyen Mehmetçikleri, polisleri, jandarmaları, güvenlik korucularını selamlayarak başladı. Kimi henüz 16-17 yaşlarında körpe bir fidanken şehadete yürüyen 15 Temmuz gecesinin genç yiğitlerine, genç aslanlarına selâm gönderen Erdoğan, “Şehit Abdullah Tayyip Olçok’u, Mahir Ayabak’ı, Mutlu Can Kılıç’ı, Rüstem Resul Perçin’i, Kadir Işık’ı, Özgür Mustafa Karasakal’ı, Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı rahmetle yad ediyorum. Rabbim cennetinde bizleri buluştursun inşallah” ifadesini kullandı.

  • Şehidin vasiy
    eti
    için talimat
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in cep telefonundan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan’ın ailesiyle görüşüp, taziyelerini iletti. Anne Melike Çalışkan ile yaptığı konuşmada kendisine başsağlığı, şehide Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, anneye, oğluyla cennette kavuşması temennisinde bulundu. Erdoğan, “Şehidimizin o değerli vasiyeti vardı, yetimhane meselesi. O değerli vasiyeti de inşallah yerine gelecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. İnşallah onunla da anılmaya devam edecek“ dedi. Anne ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Amin Cumhurbaşkanım, sağ olun. Allah razı olsun.” diyerek telefonu oğlu Baha Çalışkan’a verdi. Erdoğan, şehidin kardeşi Çalışkan’a da başsağlığı dileyerek, ağabeyinin yetimhane vasiyetini Türel’in takip edeceğini ifade etti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
6 yıl önce