|

Saadet’te HDP depremi

Saadet Partisi yönetiminin aday listelerine HDP’li isimleri koyması teşkilatı sarsıyor. Dün Ankara Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul, “Ben şehit babasıyım. Yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik addederim” diyerek istifa etti. SP’de son dönemde İstanbul, Kırıkkale, İzmir, Antalya, Adıyaman, Ağrı ve Adana’da da istifalar yaşandı.

Fatih Özer
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Nuri Yurdakul, “Ben şehit babasıyım” deyip SP’den istifa etti.
Nuri Yurdakul, “Ben şehit babasıyım” deyip SP’den istifa etti.

31 Mart seçimlerinde onlarca PKK’lı ve HDP’liyi meclis üyesi adayı gösteren Saadet Partisi karıştı. Partinin adının terör örgütü ile anılmasından rahatsız olan adaylar, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na tepki gösterip ardı ardına istifa ediyor. Son olarak Saadet Partisi’nin Ankara Elmadağ Belediye Başkan adayı Nuri Yurdakul dün partisinden istifa etti. Şehit babası olduğunu belirten Yurdakul, “Terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem mümkün değil. Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik olarak addederim. Bugün itibarıyla AK Parti'de siyasete devam kararı aldım. Elmadağ'da ve Ankara'da AK Parti'nin zafer kazanması için mücadele edeceğim” diye konuştu..


İLLEGAL ÖRGÜTLERLE İŞİMİZ OLMAZ

Saadet Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi 2. sıra adayı Hıdır Çakar da kirli ittifaka tepki gösterdi. Yeni Şafak’a konuşan Çakar, “Partimden istifa ediyorum. Sebebine gelince dağda askerimiz şehirde polisimiz, bizim illegal örgütler ile işimiz olamaz. Biz Milli Görüşçüyüz. Biz Müslümanız” dedi. Bingöl’ün Genç ilçesinde de 22 kişi Saadet Partisi ile yollarını ayırdı. Bu isimlerden Genç İlçe Başkanı dahil 11 kişi AK Parti’ye geçti.

  • İP çöküşte
  • HDP ile ittifak İYİ Parti'yi (İP) de çökertti. Partide son 15 günde onlarca partili istifa etti. Kırıkkale’de İP Genel Merkez Üst Kurul Delegesi Ferruh Çetiner ve beraberindeki 168 kişi MHP’ye katıldı. İP İzmir Dikili İlçe Başkanı Altan Aktup ve beraberindeki 9 kişi istifa edip Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıkladı. Adıyaman'da İP'in belediye meclis üyesi adayı Murat Tepe, HDP ile ittifaka tepki gösterip partisinden istifa etti. Antalya'da İP Kumluca İlçe Teşkilatı Kurucu üyelerinden Serkan Öztürk ve Veysel Akın’ın öncülüğünde 300 kişilik grup Cumhur İttifakına katıldı. İP Ağrı Gençlik Kolları üyeleri de istifa edip AK Parti'yi destekleyeceklerini açıkladı. İP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Salih Halaçoğlu da HDP ile ittifaka tepki göstererek istifa etti.
#​Saadet Partisi
#HDP
#Nuri Yurdakul
5 yıl önce