|

Avrupa şampiyonu 'mühendis' Uğur Aktaş

Kariyerinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli karateci Uğur Aktaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Akşam Sporu programına konuk oldu. Karateye başlama hikayesini anlatan Aktaş, hedeflerine dair de önemli mesajlar verdi.

20:43 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:11 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli karateci Uğur Aktaş, TVNET ekranlarında kariyerine dair sorulara cevap verdi.
Milli karateci Uğur Aktaş, TVNET ekranlarında kariyerine dair sorulara cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un milli karatecisi Uğur Aktaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Akşam Sporu programında açıklamalarda bulundu.

Karatede büyük başarılar elde eden Uğur Aktaş, aynı zamanda bir mühendis. 23 yaşındaki sporcu elde ettiği önemli derecelerin yanı sıra üniversite hayatında tercih ettiği elektrik elektronik mühendisliği sebebiyle oldukça farklı bir sporcu profili çiziyor. Yenisafak.com editörü Mustafa Göksel, karate sporuna dair merak edilenleri ve Aktaş'ın kariyer basamaklarını canlı yayında kendisine sordu.

Milli sporcu Uğur Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar;
  • -"Karate sporuyla 10 yaşında tanıştım. Küçük yaşlarda enerjimin yüksek olması sebebiyle ailem beni bu spora yönlendirdi. İlk 4 ay içerisinde gelişim gösterdim. Hocam aileme 'bu çocuk sporu bırakmasın iyi yerlere gelebilir' dedi ve 13 yıldır bu sporu yapıyorum."
  • -"Aile bence çocuğun başarılı olmasında çok önemli bir yere sahip. Eğitim ve spor hayatımdaki başarılarımın temelinde ailem var. Annemin yeri bende ayrı. Karate sporunda"
  • -"Liseyi üçüncü olarak bitirdim. Milli Takım ve eğitimi bir arada götürmek zorundaydım. Seçeceğim bölüm konusunda ailemi de düşünerek elektrik elektronik mühendisliği bölümünü tercih ettim. Zor oldu ama insan isteyince her şeyi başarabilir."
  • -"14 yaşında Türkiye Şampiyonu olmuştum. Milli takım seçmelerinde yenildim. O sene milli takıma giremedim. 15 yaşında milli takıma seçildim ve ümitler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olmuştum. Ondan sonra hayatımda karatenin yeri çok daha farklı oldu. Kırılma anım bu diyebilirim."
  • -"Hedefimiz 2020 Olimpiyatları. Şimdiye kadar elimizden geleni yaptık. Umarım olimpiyatlarda da elimizden geleni yapmaya çalışırız ve 'İstiklal Marşı'mızı okuturuz."


#Uğur Aktaş​
5 yıl önce