|

Güreşin kalbi Antalya'da atacak

Sambo Güreşi ve Plaj Güreşi Dünya Şampiyonalarının yanısıra Dünya Geleneksel Güreş Festivali, 1-5 Kasım tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Aa
00:00 - 24/10/2006 Salı
Güncelleme: 11:00 - 24/10/2006 Salı
Yeni Şafak
Güreşin kalbi Antalya'da atacak
Güreşin kalbi Antalya'da atacak

14 ülkeden sporcuların mücadele edeceği organizasyonu,Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti ile Avrupa Güreş Federasyonları Birliği (CELA) Başkanı Tsene Tsenov'un da izleyeceği öğrenildi.


Sambo ve Plaj Güreşi Dünya Şampiyonalarında Türkiye'nin yanısıra Nijerya, Hindistan, Macaristan, İspanya, Arnavutluk, Pakistan, İran, Özbekistan, Azerbaycan ve ABD mücadele edecek.


Dünya Geleneksel Güreş Festivalinde ise Türkiye'nin karakucak ve yağlı güreşlerinin yanısıra Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Senegal, Ermenistan ve Hindistan gibi ülkelerin geleneksel güreş sistemleri sergilenecek.


Güreş Federasyonu'nun Plaj Güreşinden Sorumlu Asbaşkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, etkinliklerin bir şenlik havasında geçeceğini belirterek, "Özellikle plaj güreşinin çok ilgi çekeceğini sanıyoruz" dedi.


Her ülkenin kendi kültürünün bir parçasını sergileyeceği Dünya Geleneksel Güreş Festivaline Türkiye'nin karakucak ve yağlı güreşle katılacağını ifade eden Ayık, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın Kemer Çamyuva'da, Rusya'dan doğup gelişen sambo güreşi branşındaki Dünya Şampiyonası ile geleneksel güreş festivalinin ise Atatürk Spor Salonu'nda düzenleneceğini açıkladı.


18 yıl önce