
Soğuksuspor Ahmet Aksun Tesisleri Halı Sahasında gerçekleşmekte olan U11 Yaş Grubu Orhan Saka Ligine dahil iki Beykoz temsilcisinin müsabakasında TED İstanbul Koleji Spor Kulübü ile Kavacıkspor karşı karşıya geldi.
Maçın bir anında yükselen top halı saha üztünü kaplayan fileye çarpıp sahaya inince Müsaabaka hakemi kurallar gereği 'Hakem Atışı' ile oyunu başlatmak için topu her iki takımdan birer futbolcunun ününe havalandırıp bıraktı. Bu anda TED İstanbul Koleji Takımından bir oyuncun top yere indiği anda direk rakip kaleye gönderdiği top gol olunca, maça müdahale eden TED İstanbul Koleji Takımı Antrenörü Uğur Sakaloğlu, santradan sonra rakip takıma müdahale etmemlerini söyleyince Kavacıkspor atağı golle sonuçlandı. TED İstanbul Takımının bu jesti maçı izleyenler tarafından alkışlarla karşılık buldu.
TED İstanbul Takımı'nın antrenörü Uğur Sakaloğlu ise yaptığı açıklamada, “ Maçta yükseklik kazanan top üstteki fileye çarpıp geri gelince, hakem de doğal olarak Hakem Atışı ile oyunu başlattı, ancak yere inen topa oyuncumuz gayri ihtiyari biçimde direk rakip kaleye gönderince bu vuruş gol ile neticelendi. Yani bir fırsatcılık görüntüsü ortaya istenmeden çıkabilirdi. Buna müdahale ederek, Kavacıkspor takımının santradan sonraki atağına karşılık vermeyerek, kalemizde golü gördük. Dolayısı ile kendi bir anlık hatamızı telafi etmiş olduk. Maçtan 7-1’lik skorla galip ayrıldık. Aynı skorla mağlup ayrılsak da attığımız tek golün öncesindeki pozisyon dolayısı ile ortaya çıkan hatayı telafi etmemiz, takımdaki çocuklar açısından belleklerinde yer edinecektir. Bu bizi fazlası ile memnun edecek” diye konuştu.
(Yerel Futbol)
