|

Selçuk Dereli: O maçı hiç unutamıyorum

FIFA kokartlı eski hakemlerden Selçuk Dereli artık bir siyasetçi. Şu sıralar Çankaya Belediyesi'nde Belediye Meclisi Başkan Vekilliği görevini yürüten Dereli, yönettiği Almanya-San Marino maçını bir türlü unutamadığını söyledi.

Aa
00:00 - 12/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:06 - 12/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Selçuk Dereli: O maçı hiç unutamıyorum
Selçuk Dereli: O maçı hiç unutamıyorum

Hakemliği bıraktıktan sonra spor yorumculuğu ve yazarlık yapan Dereli, siyasete geçen genel seçimlerde Mersin'de milletvekili adayı olarak adım attığını hatırlatarak, şimdi ise yeni göreve gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşlen ile Çankayalılar için hizmet üreteceğini söyledi.

Futboldan koopmadığını belirten Selçuk Dereli, "22 yılımı verdim hakemliğe, şu an da özlemiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Tabii ki özlüyorum. İstiyorum ki Türkiye'de futbol çok daha başarılı noktalara gelsin. Türk futbolunun şu an içinde bulunduğu durumda hiç beni mutlu etmiyor. Maçlarda hakemin fark edemediği veya yanlışları olduğunu düşündüğümde, futbolcuların hataları ya da teknik adamların oyuna müdahaleleri konusunda hata gördüğümde, bunu hemen haftalık köşemde yazıyorum. Futbol benim olmazsa olmazım. Hatta eğer oğlumun futbola birazcık yeteneği olduğunu görürsem onun çok başarılı bir futbolcu olması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Penaltıyla rekor kırılmış

Dereli, aktif futbol hayatında çok güzel zamanlar geçirdiğine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Unutamadığım anım yurt dışında yönettiğim bir karşılaşmanın sonucu, dünya rekoru olarak kaydedildi. Almanya A Milli Takımı ile San Marino'nun oynadığı bir karşılaşmaydı. Skor ise 13-0 bitti. Rekor da benim verdiğim penaltı kararıyla kırılmış. Rekor olduğunu maç sonunda öğrendim. Bu anı hiç unutamam. Herkesin bir o anı varsa benimki de yurt dışında oldu."

10 yıl önce