|

Sow: Ezan sesi duyduğumda...

Moussa Sow, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede futbol oynamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Beni Fenerbahçe'ye getirdiği için Allah'a şükrediyorum" dedi.

Yeni Şafak
16:07 - 5/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 5/01/2015 Pazartesi
DHA
Fenerbahçe Gazetesi'nin 133. sayısında yer alan röportajında Fransa ile Türkiye arasında çok fark olduğunu belirten Senegalli futbolcu "Fransa'da ezan sesi hiç duymazsınız. Türkiye'de ise ezan seslerini duyuyorum. Ezan sesini duyduğumda içimde camiye gidip hemen namaz kılma isteği doğuyor. Kişisel olarak gerçekten mutluluk verici bir durum. Tüm Müslümanların da böyle düşündüğünü biliyorum. Burada olmak benim için çok güzel. Ezanı duyunca, ezandan sonra camiye gittiğimde mutlu oluyorum. Bu konuda da beni Fenerbahçe'ye getirdiği için Allah'a şükrediyorum" şeklinde konuştu.


Nerede faydalı olacaksa orada oynamaya hazır olduğunu da ifade eden Moussa Sow; sol kanatta oynamaya başlamasıyla ilgili ayrıntılar da vererek şunları ifade etti: "Aykut hoca benle özel olarak görüşüp, 'Seni solda oynatmak istiyorum' dedi. Ben de 'tabi, seve seve oynarım' dedim. Sol tarafta da takımıma faydalı olabileceğimi düşündüm. Orada oynayarak o sezon toplam 19 gol kaydettim. Şampiyon olduğumuz geçen sezonda da hücumun solunda oynayıp, toplam 16 gol atarak takımımın en golcü oyuncusu olmuştum. Gerçekten sağ ve sol kanat olarak zor bir pozisyonda oynuyorum. Çünkü hem hücum hem savunma hem de gol atmak zorundayım. Ancak oynadığım mevkide mutluyum, çünkü takımıma faydalı oluyorum. Nerede faydalı olacaksam orada oynamaya hazırım. Hücum solunda veya sağında oynamaya zaten alışığım. Daha önce oynadığım takımlarda hocalarım, beni bu mevkilerde de oynatmıştı."
#Moussa Sow
#Ezan
#Namaz
#Fenerbahçe
9 yıl önce