|

2020 model Passat yeni teknolojileriyle tanıtıldı

ABD için üretilen versiyonu geçtiğimiz aylarda tanıtılan 2020 Volkswagen Passat’ın anavatanında satışa çıkacak modeli tanıtıldı. Tasarım olarak selefinden neredeyse farkı olmayan 2020 Volkswagen Passat kullandığı yeni teknolojilerle öne çıkıyor. Alman üreticinin amiral gemisi olan Passat’ın tüm detayları haberimizde.

Mustafa Kalkan
14:21 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:56 - 7/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Passat'ın tasarımı aynı kalırken ön ızgara ve far tasarımı biraz daha agresif hatlarla güncellenmiş.
Yeni Passat'ın tasarımı aynı kalırken ön ızgara ve far tasarımı biraz daha agresif hatlarla güncellenmiş.

Büyük otomobil üreticilerinin gövde gösterisi haline getirdiği Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde tanıtılan 2020 Volkswagen Passat birçok yeni teknolojiyle geliyor. 2020 model Passat’ın tasarımı bir önceki modelle neredeyse aynı diyebiliriz. Ancak yeni teknolojilerle kullanıcılara üst düzey bir deneyim yaşatacağa benziyor.

Passat yine aynı sadece makyajlandı

Serinin önceki modelleriyle aynı hatlara sahip olan araçtaki en dikkat çeken değişiklik yenilenen tampon ve ön ızgarada görülüyor. Tampon ve ızgara kısmında yapılan ufak rutuşlarla daha agresif ve spor bir görünüm kazanan 2020 Passat’ta LED aydınlatma unsurları hem ön hem arka farlarda standart olarak sunuluyor.

Aracın arka kısmındaki Passat yazısı bagaj kapağına ortalanmış olarak hizalanmış. Bu tasarımı daha öncesinde Arteon modelinde görmüştük. Ayrıca jant tasarımlarının tamamen değiştiğini de belirtmek gerekiyor. 17-19 inç aralığındaki jantlar araca farklı bir hava katmış.


2020 Passat’ın motor seçenekleri

Alman otomotiv devi, 2020 model Passat’ın motorunda da ufak değişikliklere yönelmiş. Kaputun altında Arteon’da kullanılan 150 beygir gücündeki 1.5 TSI motor yer alıyor. Yeni Passat’ın 190 ve 272 beygirlik benzinli seçenekleri de mevcut.



Dizel motorlar arasında dikkat çekenler 148 beygir güç üreten 1.6 litrelik TDI Evo ve 2.0 litrelik 190 ve 240 beygir seçenekleri oldu.

Aracın performans modeli Passat GTE, hibrit motor ile geliyor. Bu versiyonda 13 kWh lityum iyon batarya kullanan Passat’ta ayrıca 1.4 TSI motor yer alıyor. Elektrikli motor desteğiyle beraber toplamda 215 beygir güç üreten Passat GTE’de 6 ileri DSG şanzımana yer verilmiş.


Yeni model yeni teknolojiler

Aracın tasarımından çok kullandığı yeni teknolojilerle öne çıktığını yazımızın başında belirtmiştik. 2020 Volkswagen Passat’ın iç mekanında üçüncü jenerasyon bilgi eğlence sistemi yer alıyor. 11.7 inçlik dijital gösterge panelindeki grafiklerde bir takım değişiklik ve iyileştirmeler mevcut.

Bilgi eğlence sisteminde Wi-Fi ve entegre SIM kart destekleri de bulunuyor. Yeni nesil Volkswagen Car-Net sistemiyle birlikte, Apple CarPla, Android Auto ve MirrorLink gibi uygulamaları sunan Volkswagen, sürücülerine yüksek teknoloji deneyimi sunuyor.


Araçta günümüzün vazgeçilmezleri arasına giren sanal asistan sistemi de var. Passat’ın sanal asistanı Hey Volkswagen diye seslendiğinizde devreye giriyor. Sesli komutlarla aracın multimedya sistemini kontrol edebiliyorsunuz.

Güvenlik konusunda da en iyi teknolojileri kullanan Volkswagen, kör nokta uyarısı, acil fren sistemi, ön çarpışma önleyicisi gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Ayrıca sürücülerin istediğine göre yeni nesil otomobile park asistanı, şerit takip sistemi ve hız sabitleyici gibi özelliklerde eklenebiliyor.

Travel Assist sistemi ile otonom sürüş deneyimi de sunan yeni nesil Passat, sürücüsü müdahale etmeden 200 km/s hıza kadar kendi kendini kontrol edebiliyor.

İlk olarak anavatanı Almanya’da satışa sunulacak olan 2020 Passat’ın Ağustos ayında asfalta inmesi bekleniyor.

#Volkswagen
#Passat
#Otomobil
#Araba
5 yıl önce