|

BMW ve İntel sürücüsüz araç çalışmalarına başladı

Ünlü Alman otomobil firması BMW ile dünyanın en büyük işlemci şirketi İntel, sürücüsüz otomobil konusunda ortaklıklarını açıkladı. 2017 yılının 2. yarısında 40 adet 7 serisi BMW’yle deneme sürüşlerine başlayacak olan şirketler, 2021 yılında aracı satışa çıkarmayı planlıyor.

Yeni Şafak ve
09:09 - 5/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:08 - 5/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
BMW ve İntel'in sürücüsüz aracı için 40 adet gümüş renkte BMW 7.40i tahsis edildi.
BMW ve İntel'in sürücüsüz aracı için 40 adet gümüş renkte BMW 7.40i tahsis edildi.

Yaklaşık 6 ay önce 15 milyar dolar bedelle İsrailli teknoloji şirketi Mobileye’ı bünyesine katan İntel, Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda BMW’yle birlikte otonom araç üretimine başlayacaklarını açıkladı.

İngiliz Wired.co.uk’un haberine göre, otonom sürüş için üretilecek olan 40 özel BMW 7 serisi araçla başlayacak olan otonom sürüş testleri 2017 yılının 2. yarısında başlayacak.

Aracı geliştirme sürecinde İsrail menşeili sürücü yardım sistemleri ve sensörleri üreticisi ve tedarikçisi Mobileye ile işbirliği yapacak iki şirket, İ-NEXT adı verilecek model altında birleşerek çalışmalarını sürdürüyor.


Google, Audi, Mercedes ve son olarak da Apple'ın kendi sürücüsüz sistemlerini geliştirmeye başlaması üzerine BMW’nin de ünlü işlemci markası İntel ile ortak çalışma gerçekleştirmesiyle sürücüsüz otomobil sistemini geliştirmeye başlama anlaşması ilan edilmiş oldu.

Sürücüsüz otomobilde İntel’in çiplerinin beyin görevi yapacağı belirtilirken Mobileye’nin sensörleriyle donatılmış BMW’nin lüks ve konforu bir arada bulunduran kasası birleşerek sürücüsüz otomobil İ-NEXT oluşturulacak.

2017’nin ilk çeyreğinde 14,8 milyar dolar kar sağlayan İntel’in CEO’su Brian Krzanich, diğer şirketlerin de faydalanabilecekleri bir teknoloji üretimi içerisinde olduklarını belirtti. BMW geliştirme mühendisi Kyle Moy ise 40 adet 7.40i aracın bu konu üzerine tahsis edileceğini fakat 2021 yılında çıkarılacak İ-NEXT’in 7 serisinden ziyade kendine has bir görüntüsü olacağını belirtti.


Aynı konferansta BMW resmi olarak sürücüsüz otomobilin geleceğine ilişkin konsept aracını da görücüye çıkardı.





#BMW
#İntel
#Süürücüsüz araç
#Mobileye
7 yıl önce