|

Sürücüsüz Apple deneme sürüşlerinde görüntülendi

Nisan ayının başında sürücüsüz otomobil testlerini gerçekleştirmek için Kaliforniya eyaletinde izin alan teknoloji devi Apple, test sürüşlerine başladı. 2014 yılında Project Titan adlı sürücüsüz otomobil projesiyle ortaya çıkan Apple deneme sürüşünde, Lexus marka RX450h SUV model kullanılırken sürüş Silikon Vadisi’nde gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
10:41 - 4/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple, Lexus’un RX450h SUV modeliyle sürücüsüz araç deneme sürüşlerine devam ediyor.
Apple, Lexus’un RX450h SUV modeliyle sürücüsüz araç deneme sürüşlerine devam ediyor.

Nisan ayının ilk haftasında sürücüsüz otomobil testlerini gerçekleştirmek için Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresinden (DMV) gerekli izinleri alan Apple, kısa süre sonra araç testlerine başladı.

Bloomberg’in haberine göre, Silikon Vadisi’nde görülen Apple’ın sürücüsüz araç deneme sürüşlerinde dünyanın en büyük otomotiv devi Toyota’ya bağlı olarak üretim yapan lüks araç markası Lexus’un RX450h SUV modeli kullanıldı.


Apple tarafından üretilmeyen 3. parti sensörlerle donatılan araç, Velodyne yapımı 64 kanallı Lidar sensörlerle yol katediyor. Aracın üzerindeki sensörleri, kameraları ve diğer ekipmanları rahatça görülebilirken araçta Apple’ın ürettiği herhangi bir ekipman kullanılmaması dikkat çekiyor.


Araç tanıtımına kadar araç hakkında bilgiler saklı tutulurken Apple’ın yazılımlarını araçta kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor.

3 adet Lexus RX450h SUV modeliyle gerçekleşen test sürüşleri için altı adet raportörle test sürüşleri devam ederken aracın tanıtılacağı tarih hakkında henüz tam bir bilgi bulunmuyor.


#Apple
#sürücüsüz araç
#Lexus
7 yıl önce