|

Nokia'dan üç yeni akıllı telefon

Nokia 700, Nokia 701 ve Nokia 600 en son Symbian yazılım güncellemesini kullanıcılarla buluştururken, NFC uyumlu stereo Bluetooth kulaklık ile NFC eşleşme ve paylaşma fonksiyonları sunuyor.

00:00 - 24/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 21:21 - 24/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Nokia'dan üç yeni akıllı telefon
Nokia'dan üç yeni akıllı telefon

Nokia, en son akıllı telefonlarını uygun fiyat aralığı pazarında öncü bir inovasyona imza atan Symbian Belle güncellemesiyle sunuyor. Nokia 700, Nokia 701 ve Nokia 600, Symbian akıllı telefonlardaki mevcut tasarım, özellik ve fonksiyon aralığını genişletiyor. Symbian Belle üç telefon modelini, tek tuşla NFC paylaşım ve eşleşme, bu zamana kadar ki en kişisel kullanıcı arayüzü ve daha güçlü bir mobil internet deneyimiyle güçlendiriyor. NFC özelliği, cihazlar arasında içerik paylaşımına imkan tanımanın yanı sıra, bu üç yeni cihazın NFC uyumlu mobil hoparlör ve Bluetooth kulaklıklarla da eşleşmesine olanak sağlıyor. Nokia, NFC uyumlu aksesuar grubunu genişletmek amacıyla, NFC özellikli akıllı telefonlarla tek dokunuşla eşleşebilen kulaklığı (Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset) da eşzamanlı lanse ediyor.


Üç akıllı telefon kullanıcıların farklı tercihlere hitap ediyor. Dünyadaki en kompakt dokunmatik ekranlı monoblok akıllı telefon (Nokia 700), iç ve dış mekan kullanımına yönelik, dünyanın en parlak ekranıyla, zarif ve stil sahibi akıllı telefon (Nokia 701) ve Nokia'nın en yüksek sese sahip eğlenceye yönelik akıllı telefonu (Nokia 600), üçü de Nokia'nın ürün portföyüne ilkleri getiriyor.


Nokia Başkan Yardımcısı Ilari Nurmi “Symbian Anna ile birlikte Symbian kullanıcı deneyimine etkileyici yeni özellikler getirmemizin ardından, şimdi bu platformu en rekabetçi Symbian kullanıcı deneyimiyle daha da ileri taşıyoruz” şeklinde konuşuyor. “Bugün piyasaya sürdüğümüz Symbian Belle ve 3 yeni cihaz, insanların kullanıcı deneyimi, tasarım, fonksiyonellik ve fiyat bakımından neyin önemli olduğunu seçmelerine olanak tanıyan Symbian ürünleri sunmaya devam etme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Bunlar Symbian üzerinde geliştireceğimiz son ürünler veya güncellemeler olmayacak.” diyor.


IDC araştırma şirketinden Nick McQuire ise, “Yapılan üç yeni akıllı telefon lansmanıyla birlikte Nokia Windows Phone 7'nin yanı sıra, Symbian'ın ürün portföyünde önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğini açıklığa kavuşturdu” diyor. “Nokia'nın platforma geliştirmeleri ve yenilemeleri aktarmadaki büyük hızı rekabetçi akıllı telefon seçenekleri arasına Symbian ürünleri katmadaki kararlığının da bir kanıtı.” şeklinde konuştu.


Nokia 700: Nokia'nın en küçük akıllı telefonu

Yalnızca 50 santimetreküplük hacmi, 96 gram ağırlığı ve 100x50,7x9,7 mm boyutlarıyla Nokia 700, Nokia'nın Symbian platformundaki en kompakt akıllı telefonu olmakla kalmayıp, dünyanın da en kompakt monoblok dokunmatik akıllı telefonu.


Boyutları bu kadar küçük olmasına rağmen, tek tıkla NFC paylaşım ve eşleşme yeteneği, 1 GHz işlemci, 3,2 inçlik AMOLED ClearBlack ekran, 2GB dahili bellek (32 GB microSD kart kullanarak toplam 34GB kullanma seçeneği ile), HD görüntü kaydı ve 5 megapiksel tam odaklanabilir LED flaşlı kamera özellikleri sunuyor. Nokia 700, aynı zamanda Nokia'nın en çevre dostu akıllı telefonu. Uzun pil ömrü, çevre dostu materyallerin kullanımı ve pil tüketimini en aza indiren özellikleriyle Nokia 700 çevre konusunda bilinçli kullanıcılar için en mükemmel telefon.


Nokia 701: Nokia'nın en parlak ekranlı akıllı telefonu

Nokia 701, iç ve dış mekan kullanımında mükemmel görüntü sağlayan 3,5 inçlik ClearBlack ekranıyla birlikte dünyanın en parlak ekranlı ekranına sahip zarif ve stil sahibi bir akıllı telefon. Ayrıca en temiz ses kalitesi için aktif gürültü giderme özelliğe sahip ve diğer yeni akıllı telefonlarda olduğu gibi içeriğin paylaşılmasına ve sesin kablosuz olarak kulaklık veya NFC uyumlu hoparlörlere aktarılmasına olanak tanıyan tek tıkla NFC eşleşme ve paylaşım imkanı sunuyor.


Popüler Nokia C7 tasarımını temel alan akıllı Nokia 701, ayrıca 1 GHZ işlemci, 2x dijital zoom ve çift LED flaşa sahip 8 MP tam odaklanabilen kamera, ekstra ön kamerası ve HD kayıt gibi özelliklere sahip. 8GB dahili bellek ve 32GB microSD kart kullanarak belleği 40GB kadar yükseltme seçeneği de sunuyor.


Nokia 600: Nokia'nın en yüksek sesli akıllı telefonu

Akıllı Nokia 600 ulaştığı ses yüksekliği sayesinde Nokia'nın en yüksek sesli akıllı telefonu unvanını elinde bulunduruyor. Kulaklık olmadan radyo dinleme olanağı sağlayan dahili FM radyo anteni ve herhangi bir FM radyosuna yayın yapma olanağı sağlayan FM vericisi ile, Nokia 600 müzik severlerin rüyası. 60 saat kesintisiz müzik çalma süresi, inanılmaz derecede güçlü bir ses sunan dahili hoparlörü ve ayrıca NFC aksesuarlarıyla kablosuz müzik yayını yapma özellikleri Nokia 600'ü partiyi başlatmak için mükemmel bir akıllı telefon yapıyor.


Fiyat noktasında Nokia 700 ve Nokia 701'den daha ucuz olması Nokia 600'ü daha çekici kılan bir başka nokta. Nokia 600'de 1 GHz işlemci, LED flaşlı 5MP tam odaklanan kamera ve HD video kayıt özellikleri ile 32GB microSD kart ile 34GB'a kadar yükseltilebilen 2GB dahili hafıza bulunuyor.


İşletim sistemi Symbian Belle

Symbian Anna ile başlayan ve 2012'de de devam edecek olan Symbian platformunun yazılım güncellemeleri arasında en yenisi Symbian Belle güncellemesi. Symbian Belle uygulamaların ve servislerin görüntülenebilmesi için daha çok yer sunmak amacıyla ana sayfa sayısını 3'ten 6'ya yükseltiyor. Ana sayfaları daha canlı kılmak ve kullanıcı deyimini kişiselleştirmek için 5 farklı boyutta daha esnek 'live widget'lar sunuyor. Ayrıca açılır menü ve görev çubuğuyla herhangi bir ana sayfadan bildirimlere ulaşabilmeyi kolaylaştırıyor ve daha iyi bir internet deneyimi sağlıyor. Bir bütün olarak ele alındığında, Symbian Belle Nokia'nın bugüne kadarki en kusursuz Symbian deneyimini sağlıyor.


Symbian Belle'nin heyecan yaratan özelliklerinden bir tanesi de tek dokunuşla NFC paylaşım ve eşleşme özelliği. Bu özellik rehberdeki bilgileri, videoları ve fotoğrafları diğer NFC uyumlu cihazlarla ve akıllı telefonlarla, hatta hoparlör ve kulaklık gibi NFC uyumlu aksesuarlarla paylaşmaya olanak sağlıyor. Oyun tutkunlarını heyecanlandıran konu da NFC özellikli yeni akıllı telefonlara özel Angry Birds'te yeni ek seviyelerde oynamak ya da Fruit Ninja'da saklanan bıçağı bulmak sadece iki NFC uyumlu cihazı birbirine dokundurmak kadar kolay. Hatta akıllı Nokia 701'de yüklü olan Asphalt 5 oyununda iki arkadaş NFC özelliğiyle eşleşerek aynı pistte yarışabilme imkanı buluyor.


Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset

Nokia'nın yeni Essence Bluetooth stereo kulaklığı özel aktif ses engelleme teknolojisini kullanarak istenmeyen arka sesleri %99,8'e kadar engelliyor. Temiz ve yüksek ses kalitesiyle, wireless bağlantısı sırasında ses kalitesinden fedakarlık yapmak istemeyenler için çevrenin ne kadar gürültülü olduğunun artık bir önemi yok. NFC teknolojisi kullanılarak Bluetooth kulaklık ve NFC uyumlu akıllı telefonlar birbirlerine değdirilip eşleştirilebiliyor.


Symbian Belle'li telefonların dünya lansmanında açıklanan fiyatları şöyle oldu:


Nokia 600: Vergiler hariç 180 Euro

Nokia 700: Vergiler hariç 270 Euro

Nokia 701: Vergiler hariç 290 Euro

13 yıl önce