|
Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’e NATO kapılarını kapatması 3’üncü dünya savaşını engelliyor mu?

ABD Başkanı Biden, NATO ve İngiltere savaş muhipleri göz göre göre Rusya-Ukrayna savaşını bir dünya savaşına çevirip hasım devletleri bu şekilde enterne etmeyi planlıyorlar. New York Times gazetesi bile bu durumu tespit etmesine rağmen gözlerini kan bürümüş bu hegemonik güçlerin Rusya ile ABD arasında yaşanması planlanan bir nükleer savaşın tetiklediği 3’üncü dünya savaşının yaşanmasını engelleyen Türkiye Başkanı Erdoğan’dan başkası değil. Her ne kadar Başkan Erdoğan Finlandiya ve İsveç’e NATO kapılarını açmak için YPG/PKK ve FETÖ terör örgütü ile ilişkilerini bitirmelerini, öncelikle 33 teröristin teslimini şart koşmuşsa da özellikle İsveç’in, sonrasında Finlandiya’nın bu konuda bağımsız olmadığı, bu teröristleri Türkiye’ye teslim etmek için ABD’nin onayını almaları gerektiği şüphesiz bilinen gerçeklere işaret ediyor. Oynanan oyun çok açık. PKK/YPG terör örgütünü koruyup kollayan ABD Dışişleri Bakanlığı (PENTAGON) Türkiye Başkanı Erdoğan’ı ve partisini devirmek gayesi ile 21. Ordu ve Gayri Nizami Harp birliklerini devreye sokmuştur.

ÖZELLİKLE BAŞKAN ERDOĞAN’I HEDEF ALAN SALDIRININ ARKASINDA PENTAGON VARDI!!!

Hedef açık bir şekilde Başkan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’dır. Özellikle Başkan Erdoğan’ı hedef alan İsveç’teki skandal saldırının arkasında direkt Pentagon vardır. Bu alçakça ve kalleşçe yapılan saldırı emri Pentagon tarafından İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndaki YPG/ PKK muhibbilerine verilmiş, bu sayede İsveç polisi ve istihbaratı olaylara Fransız kalarak bırakın müdahaleyi yalnızca seyretmişlerdir. Önceki gün başkentteki tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup PKK’lı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı ayaklarından direğe astı. İsveç polisi ise bunu sadece seyretmekle yetindi. Görüntüler PKK bağlantılı sosyal medya hesaplarından paylaşılırken, Türkiye ve Erdoğan’ı hedef alan tehditler de savruldu. NATO üyeliği kapsamında “terörle mücadele” sözü veren İsveç hükümetinin, ülkedeki PKK varlığına sessiz kalmasına Türkiye’den HDP haricindeki muhalefet partilerinden bile tepki yağdı. Şahsen beni en çok şaşırtan tepki CHP’den geldi. CHP, kurumsal kimliğiyle şu mesajı yayınladı: İsveç’te hain terör örgütüne mensup kişilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. İsveç makamlarını sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bu saldırı; sadece Sayın Cumhurbaşkanı’mıza değil Türkiye ve Türk milletine saldırıdır. İsveç hükümetini terör eylemine katılan teröristleri tespit edip, yargı önüne çıkartmaya; Türkiye’ye verdiği sözü tutmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İsveç makamlarını daha fazla gecikmeden terör örgütlerine karşı gerekli adımları atmaya çağırdı. Altun, “İsveç’in NATO’ya katılmak için Madrid’de verdiği sözleri tutması gerekiyor. PKK’lı teröristin Stockholm’ün göbeğinde İsveç hükümetine kafa tutabilmesi, İsveç makamlarının iddia ettikleri gibi teröre karşı gerekli adımları atmadıklarının kanıtı” dedi.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANLARININ PKK/YPG İLE KANDİL’DEKİ KAMPLARDA GÖRÜŞMELERİ

PENTAGON’un özellikle İsveç Dışişleri ve Savunma Bakanları ile ve bu bakanlıktaki üst düzey bürokratları YPG/ PKK’nın sözde lideri Abdi Şahin ile Kandil’deki kamplardaki teröristler ile görüşmeleri sağlanmıştı. 29 Mart 2021’de İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, sözde “Suriye Demokratik Konseyi Başkanı” İlham Ahmed’le çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Linde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da SDK’nın Suriye’nin geleceğine ilişkin görüşmelere katılması gerektiğini ileri sürerek, sözde özerk yönetimle iyi ilişkilerinin olduğunu belirtti.

İsveç’te yayın yapan Expressen gazetesinin internet sayfasında 23 Haziran 2021’de “Kassem Hamadi” imzasıyla yayımlanan haberde, İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin Suriye’nin kuzeydoğusundaki kampları ziyaret ederek, İsveç uyruklu DEAŞ’lı ailelerle görüştüğü, DNA örnekleri aldığı ve PKK/PYD temsilcileriyle bir araya geldiği bildirildi.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ile PKK/YPG’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin arasında 20 Nisan 2021’de video konferans görüşmesi gerçekleştirildi. Söz konusu görüşmede Hultqvist, PYD/YPG ile iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

AMERİKA’DAN TÜRKİYE’YE FİNLANDİYA VE İSVEÇ’E NATO VİZESİ VERMESİ ŞARTIYLA F-16 ŞANTAJI

Biden yönetiminin, Kongre’den Türkiye’ye F-16 satışına onay vereceğini ilk olarak Wall Street Journal (WSJ) duyurmuştu. Gazeteye konuşan ABD hükümet kaynakları, Biden yönetiminin Türkiye’ye 20 milyar dolarlık yeni F-16 savaş uçağı satışı ve Yunanistan’a yeni nesil F-35 savaş uçağı satışı için Kongre’den onay almaya hazırlandığını kaydetmişti. Gazeteye konuşan yetkililer, Kongre’nin onayının Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylamasına bağlı olduğunu söylemişti. Türkiye Amerika’nın şantajına boyun eğmez. Özellikle de Türkiye ye vereceği F- 35 savaş uçaklarını Yunanistan’a vermesi F-16’ları Türkiye’ye verme şartı olarak Finlandiya ve İsveç’e NATO’da yeşil ışık yakılmasını şantajını Türkiye yemez.

Finlandiya ve İsveç’i yöneten üst düzey liderlerin PKK/PYD ve FETÖ konusunda Amerika tarafından yönlendirildiği ve her konuda desteklendiği çok açık. Veto konusunda Türkiye’nin karşısında ABD’nin piyonları var gibi gözüküyorsa da asıl sorun ve mücadele Türkiye ile ABD arasında görünüyor. ABD’nin Finlandiya ve İsveç’e Türkiye’nin istediği teröristlerin teslim, konusunda yeşil ışık yakmayacağı açıkça göründüğüne göre Türkiye de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girişlerine yeşil ışık yakmayacaktır. İnşallah. Türkiye’ye yıllarca düşmanlık besleyerek silah ambargosu uygulayan İsveç ve Finlandiya’ya bu yaptırım az bile!

#Türkiye
#Finlandiya
#İsveç
#NATO
1 yıl önce
default-profile-img
Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’e NATO kapılarını kapatması 3’üncü dünya savaşını engelliyor mu?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti