|

Yeni Malatyaspor Galatasaray maç özeti! Süper Lig’de 16. hafta

Yeni Malatyaspor kendi sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor. Liderlik yarışının kızıştığı bu haftada Galatasaray deplasmanda 3 puanın yolunu arıyor. Sizler maçın hemen ardından Yeni Malatyaspor Galatasaray özetini izleyebileceksiniz.

Yeni Şafak
14:11 - 17/12/2017 Sunday
Güncelleme: 15:49 - 17/12/2017 Sunday
Diğer
Yeni Malatyaspor Galatasaray maç özetini beIN Sports aracılığı ile izleyebilirsiniz.
Yeni Malatyaspor Galatasaray maç özetini beIN Sports aracılığı ile izleyebilirsiniz.

Yeni Malatyaspor Galatasaray ile karşılaşıyor. Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor’u yenerek Başakşehir’e devrettiği liderlik koltuğunu almak istiyor. Maçın özeti ise maçın hemen ardından beIN Sports özel sayfasından izlenebilecek.

beIN Sports maç özetleri sayfasına nasıl ulaşabilirim?

Süper Lig'de oynanan tüm maçların özet görüntülerine beIN Sports ekranlarından ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı üzerinden kolayca maç özetine ulaşabilirsiniz.

Maç istatistikleri

İki takım tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Süper Lig'de lige o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı son sekiz maçın yedisini kazandı (1M). Galatasaray sadece Karabükspor deplasmanında mağlup olmuştu (21.01.2017, 2-1).

Galatasaray, ligde son sekiz maçtır arka arkaya aynı sonuçla sahadan ayrılmıyor (4G 1B 3M). Sarı kırmızılılar geçen hafta Akhisarspor'u 4-2 mağlup etmişti.

Galatasaray son üç deplasman maçında sahadan yenik ayrıldı ve bu maçlarda toplam 10 gol yerken sadece iki gol atabildi. Galatasaray en son Ocak - Nisan 2011 arasında arka arkaya dört deplasmanda yenilmişti (toplam beş maç).

Bu sezonun ilk 11 haftasında dokuz gol yiyen Galatasaray, son dört haftada 10 gol yedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde beş maçtır kazanamıyor (2B 3M) ve bu maçların dördünde gol atamadı.

Bu sezon Süper Lig'de iç sahada Yeni Malatyaspor'dan (9) daha az puan toplayan sadece iki takım var: Alanyaspor (7) & Karabükspor (6).

Bu sezon ligde en fazla ikili mücadele (917, maç başına 61.3) ve hava topu mücadelesi (296, maç başına 19.7) kazanan takım Yeni Malatyaspor.

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (33) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (375, maç başına 25) takım.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de iç sahada öne geçtiği iki maçı da kazanırken, geri düştüğü beş maçta da galibiyet elde edemedi (2B 3M).

Bu sezon Süper Lig'de attığı goller ile gol beklentisi arasında en büyük farka sahip olan takım Galatasaray (9.82). Çektiği şutların kalitesine göre 23.2 gol beklentisine sahip olan Galatasaray, ligde 33 gol buldu.

Galatasaray bu sezon ligin en fazla isabetli şut atan takımı (86). Yeni Malatyaspor ise bu alanda ligde en kötü ikinci takım (54).

Emanuel Dening, Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de iç sahada attığı son beş golün üçüne direkt katkı yaptı (bir gol, iki asist).

Galatasaray'ın deplasmanda attığı son dört golün üçü Bafetimbi Gomis'ten geldi.

Bafetimbi Gomis bu sezon ligin en golcü oyuncusu (14). Yeni Malatyaspor'un golcüsü Khalid Boutaib, Gomis'in yarısı kadar gol atmasına rağmen, takımına Fransız oyuncu ile aynı puanı kazandırdı (5).

Younes Belhanda bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu (6).

Canlı anlatım
#Galatasaray
#Yeni Malatyaspor
#Maç özetleri
6 years ago