Denizli Valisi Hasan Canpolat, bu yıl çalışmalar tamamlandığında içme suyuna kavuşmamış hiçbir köy kalmayacağını söyledi
Vali Hasan Canpolat, yaklaşık bir yıl aradan sonra Denizli İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. İlde göreve başladığı zamanlarda İl Genel Meclisi'nin çalışmalarına katıldığını belirten Vali Canpolat, sonraki dönemlerde işlerinin yoğunluğu sebebiyle bulunamadığını açıkladı.
Toplantıda ilk olarak İl Genel Meclisi'nin 2008 yılı bütçesi görüşüldü. Canpolat, "İl Özel İdaremiz'in nakit sıkıntısı yok ve bütün yatırımlarını zamanında yapıyor. Bu yıl 46 milyon 800 bin YTL geliri, 44 milyon 500 YTL gideri olmuştur. Pamukkale'deki su kontrolu ve aydınlatma gibi işlerin bilgisayar üzerinden yürütülmesi ve takip edilmesi çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Denizli'de 2007 yılında 500 kilometre asfalt yapıldığını anlatan Vali Canpolat, "İçme suyu çalışmaları tamamlandığında, suya kavuşmamış hiçbir yer kalmayacak.
Ayrıca 103 köyümüze 138 bin metrekare kilit taşı alınıp teslim edildi. 575 yerleşim yerinde de 156 bin kişiye İl Özel İdaresi taarfından içme suyu sağladı." ifadelerini kullandı. Denizli sanayinin de oldukça iyi mesafe aldığını belirten Canpolat, "Şimdi başka alanlara yöneleceğiz. Bunların başında jeotermal seracılık geliyor. Türkiye'de ilk defa organize sera bölgesi Denizli'de kurulacak. Hayvancılık sektörü de ilimizde hızla gelişmektedir. Ayrıca Buldan ilçemizin tamamının üç boyutlu röleveleri çıkarılacak ve daha sonra sokaklarda düzenleme çalışmaları yapılacak. Denizli aynı zamanda antik şehirler açısından da oldukça zengin. Buradaki kazılara ciddi katkılar yaptık. Tarihî eserlerin gelecek 10 yılda ilin ekonomisine katkıları artacaktır." şeklinde konuştu. Vali Hasan Canpolat, konuşmasının ardından siyasi parti grup başkanları Abdi Baklan, Abdullah Şavklı ve İbrahim Gürkaynak'ın gündeme ve geçmiş yılın bütçesine ilişkin sorularını cevapladı. Toplantının sonunda ise görev süreleri sona eren İl Daimi Encümeni üyelerinden Alaaddin Coşkun, Hayati Işık ve Ali Rıza Özcan. Vali Canpolat tarafından plaketle ödüllendirildi.






