|

3 kadın öldürmekle yargılanıyordu, itiraf etti: 90 kişiyi öldürdüm

ABD'de eski bir boksör olan 78 yaşındaki Samuel Little, 3 kadını öldürme suçlamasıyla müebbet hapse mahkum oldu. Little, kaldığı cezaevinden memnun olmadığı için başka bir yere nakledilmek isteyerek büyük bir itirafta bulundu: Sadece 3 kişiyi öldürmedim, 90 kişiyi katlettim. FBI, şu ana kadar mahkumun bahsettiği cinayetlerin yalnızca 36'sını çözebildi.

Yeni Şafak
15:02 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:25 - 29/11/2018 Perşembe
Diğer
78 yaşındaki Samuel Little ABD'de yargılanıyor.
78 yaşındaki Samuel Little ABD'de yargılanıyor.

ABD'de üç cinayetten müebbet hapis yatan bir mahkûm, başka bir cezaevine transfer edilmek için 90 cinayeti daha itiraf etti. ABD, bu durumun FBI'dan nasıl kaçabildiğini konuşuyor.


2012 yılında Kentucky eyaletindeki bir evsiz barınağında bulunup tutuklanan Samuel Little uyuşturucu ile ilişkili suçlardan ötürü önce Kaliforniya'da yargılanmıştı.


DNA'sı aydınlattı

Kaliforniya'daki yargılama sırasında DNA örneği alınan Little'ın üç adet çözülememiş cinayet dosyasının suçlusu olduğu ortaya çıkmış ve 2014 yılında 1987 ila 1989 yılları arasında üç kadını öldürmekten ötürü müebbet hapse mahkum olmuştu.

Sputnik'in haberine göre, eski bir boksör olan Little kurbanlarını çoğunlukla önce bayıltıyor, sonra da öldürüyordu. Teksas polisi, eyalette çözülmemiş bir cinayetin Little'ın hüküm giydiği diğer üç olayda kullandığı bu yönteme benzediğini fark edince Little'ı sorguya aldı.


Tek tek itiraf etti

Fakat sorgu, beklenmedik itiraflarla sonuçlandı.

Kaliforniya'daki cezaevinden Teksas'a transfer edilmek istediğini söyleyen Little, suçlarını tek tek itiraf etti.

Amerikan basını ise söz konusu itirafların FBI için bir utanç kaynağı olduğunu, Little'ın sürekli yer değiştirdiği ve kurbanlarını uyuşturucu bağımlıları ve hayat kadınlarından seçtiği için uzun süre kaçabildiğini yazdı.

İlk kez 1956'da hapse girdi

FBI'ın geçen hafta yayımladığı rapora göre Ohio'da liseden atıldıktan sonra "göçebe bir hayat" yaşayamaya başlayan Little, ilk kez 1956'da tutuklandı. Little, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ve kadın ticareti gibi suçlardan hüküm giydi, sonra serbest kaldı.

BBC'ye göre, FBI, şu ana dek Little'ın yeni itiraf ettiği cinayetlerin 36 tanesini mahkûmla kesin olarak ilişkilendirebildi.

  • Diğer cinayetlerin de kanıtlanması durumunda hükümlü Little, 49 kişiyi öldüren Gary Ridgway'in 'en çok kişiyi öldüren seri katil' unvanını alacak.
#Kentucky
#Samuel Little
#Kaliforniya
5 yıl önce