|

Katliama mola!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'nin Halep şehrinde Rus ve Esed rejimine ait hava kuvvetlerinin operasyonlarını dün itibarıyla durdurduğunu bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:02 - 18/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Şoygu açıklamasında, TSİ 10.00 itibariyle operasyonların durdurulması kararının 20 Ekim'de uygulanacak “insani mola” için gerekli olduğunu belirtti.



MUHALİFLERE KORİDOR AÇILACAK


İnsani molanın başlangıcına kadar iki koridor açarak bu grupların hiçbir engelle karşılaşmadan silahları ile birlikte şehri terk etmelerine izin verileceğini bildiren Şoygu, bu iki koridorun, birinin Kastillo yolu üzerinden, diğerinin ise Suk El Hay pazarı bölgesinden geçtiğini ifade etti. Şoygu, sivillerin ise güvenli bir biçimde şehirden tahliyesi için altı koridorun oluşturulduğunu kaydetti. Suriyeli muhalifler ise, Halep'ten herhangi bir çekilmeyi reddettiklerini açıkladı.



Ahrar uş-Şam: Silah bırakmayız


Ahrar uş-Şam'un Halep komutanı el Faruk Ebu Bekir muhaliflerin savaşmaya devam edeceklerini söyledi. Ebu Bekir, “Biz devrimin başlangıcında, terk edilmiş insanlarımızı savunmak için silahlarımızı elimize aldığımızda, bu suçlu rejim devrilene kadar silahlarımızı bırakmayacağımıza dair Allah'a yemin ettik” dedi.


#Rusya
#Sergey Şoygu
#Halep
#Ateşkes
8 yıl önce