|

Menendez rüşvet parasını evinde saklamış: FBI peşini bırakmıyor

Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD’li Demokrat Parti Senatörü Bob Menendez, eşi aracılığıyla 400 bin dolar değerinde külçe altın rüşvet almakla suçlanıyor. FBI'ın soruşturma başlattığı Menendez hakkındaki iddianamede evinde yapılan aramalara ilişkin fotoğraflar da yer aldı. Ermeni ve Rum lobisine yakınlığıyla bilinen senatörün evinde elbiselere, zarflara, dolaplara ve kasaya saklanmış yüz binlerce dolar değerinde altın ve nakit para bulundu.

Dış Haberler
04:00 - 23/09/2023 Cumartesi
Güncelleme: 04:31 - 23/09/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Bob Menendez
Bob Menendez

ABD’de Rum ve Ermeni lobilerinin etkisi altındaki, Türkiye düşmanı, Demokrat Senatör Bob Menendez’in başı, rüşvet karşılığı siyasi nüfuzunu kullanmak suçlamasıyla dertte. ABD Kongresi’nde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin doları külçe altın olmak üzere 566 bin dolarlık rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. NBC New York’un haberine göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve ABD Vergi Dairesinden (IRS) müfettişler, bankacılık suçlarından davası süren emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes’ten Adalet Bakanlığından bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla suçlanan Menendez’i soruşturuyor. Öte yandan Menendez’le ilgili iddianame de açıklandı. Savcılar rüşvetlerin arasında nakit para, altın, ev ipoteği ödemeleri, asgari gereksinimlere sahip bir iş için tazminat, lüks bir Mercedes araç ve diğer değerli şeylerin yer aldığını söyledi.


Paraları evine saklamış

Açıklanan iddianamede Menendez’in evinde yapılan aramalara ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı. Ermeni ve Rum lobisine yakınlığıyla bilinen senatörün evinde elbiselere, zarflara, dolaplara ve kasaya saklanmış 480 bin dolar değerinde nakit para bulunduğu bildirildi. Menendez ve eşinin, New Jersey’li üç iş adamıyla olan ilişkileri nedeniyle rüşvet almakla suçlanıyor. Manhattan’daki ABD Başsavcılığı,Menendez’in bir senatör olarak gücünü ve nüfuzunu iş adamlarını korumak ve zenginleştirmek ve Mısır hükümetine fayda sağlamak amacıyla kullanmak karşılığında binlerce dolar rüşvet almakla suçladı.


Eşi aracılığıyla aldı

New Jersey eyaleti Senatörü Menendez’in, yaklaşık 566 bin dolar değerindeki rüşveti Ermenistan kökenli eşi Nadine Arslanian aracılığıyla kabul ettiği öne sürülen soruşturma kapsamında Manhattan’daki federal yüksek jüri de tanıkların ifadelerini dinledi. NBC Hukuk Analisti Danny Cevallos, federal yasalar çerçevesinde, Menendez’in yetkilerini kullanma vaadiyle rüşveti kabul ettiği kanıtlandığı durumda suçlu bulunacağını belirtti.


Dava hükmü 3 kez ertelendi

Menendez’e rüşveti verdiği iddia edilen Daibes’in, eski başkanı olduğu “Mariner’s Bank”tan 1,8 milyon dolar borç hakkındaki davanın hükmünün 2022’de üç kez ertelendiği vurgulanıyor. Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020’de verildiğini açıklamıştı.


#ABD
#Bob Menendez
#rüşvet
7 ay önce