|

26 Osmanlı konağı ile turizme hizmet

Osmanlı döneminden kalma Sultanahmet Soğukçeşme'deki 26 konağı 80 milyon Euro'luk bir yatırımla restore eden Keskin Holding; uluslar arası iki büyük turizm firmayla ortaklık yaptığını duyurdu. Keskin Holding patronu Ercan Keskin, bu projeyle Türkiye’nin az turist çekebildiği Uzakdoğu ve Amerika kıtasındaki ülkelere yoğunlaşacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 21:01 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda tarihi konaklar Amerika kıtası ve Çin'den gelecek 1 milyonu aşkın turist için hazırlanıyor. Daha önce vatandaşların girişine izin verilmeyen Soğukçeşme Sokağı'nda Osmanlı döneminde kalma 26 konağı 80 milyon Euro bedelle restore eden Keskin Holding, alanında lider iki dev uluslararası turizm firmasıyla ortaklık kurdu. Firmaların ismi imzalanan gizlilik anlaşması nedeniyle gizli tutuluyor. Konaklar ünlü ABD'li mimar Martin Lawrence Bullard koordinesiyle restore ediliyor. Bullard dünyanın en etkili 10 mimarı arasında sayılıyor.



OYUNU BOZMAK İÇİN


Projeyle ilgili detayları basın mensuplarıyla paylaşan Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, “Türkiye, kendine özgü küresel politikalar geliştirmesinden sonra güç merkezlerinin hedefi haline geldi. Sistematik olarak ülkemiz aleyhine çok ciddi karalama kampanyaları düzenleniyor. Biz de ekonomimizin en hassas ve kırılgan alanı olan Turizm yatırımlarına yönelerek bu planı bozmaya çabaladık” dedi.


Projenin ana hedefinde Türkiye'ye turist akışının pek olmadığı Amerika kıtası ve Çin bulunuyor. İlk etapta 1 milyon turist Türkiye'ye getirilecek. Turistler İstanbul ve Karadeniz'i gezecek.



İLK ETAPTA 5 BİN İSTİHDAM


“Londra'daki şehir turizmi modelini İstanbul'da uygulayacağız” diyen Keskin, restore çalışmalarını akademisyenlerle ve standartlara uygun olarak yaptıklarını belirtti. İlk etapta 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan projeyi Kültür Turizm ile Ulaştırma Bakanlığı denetliyor.



3. Havalimanı çok önemli


İnşaatı devam eden 3. Havalimanı'nın proje açısından hayati önemde olduğunu ifade eden Ercan Keskin, “istanbul'daki mevcut iki havalimanı malesef megakentin ihtiyacına cevap vermiyor. Çok büyük bir yoğunluk var. Yeni havalimanı turizm potansiyelini kullanmamız açısından da çok önemli. İstanbul hem Doğu-batı hem de kuzey güney ulaşımında önemli bir ulaşım hubu olacak" değerlendirmesinde bulundu.



#Sultanahmet Soğukçeşme
#Osmanlı dönemi
#Keskin Holding
#Ercan Keskin
8 yıl önce