|

Bakan Dönmez duyurdu: Fiyat artışları faturalara yansımayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den son dakika açıklamalar geldi. Bakan Dönmez, "Fiyat artışlarının faturalara yansımasını engelleyeceğiz" dedi.

12:13 - 31/03/2022 Perşembe
Güncelleme: 12:29 - 31/03/2022 Perşembe
Diğer
Fatih Dönmez
Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni düzenlemelerle enerji faturalarına yapılan desteklerin devam ettiğini belirterek, "Bugüne kadar elektrik ve doğal gaz faturalarına 100 milyar liralık bir destek sağladık. Bu sübvansiyon bu yıl da devam edecek." dedi.

Dönmez, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Dünyada ve Türkiye’de Enerji Trendleri" sempozyumuna katıldı.

Enerji fiyatlarındaki ani ve şok dalgalanmaların son zamanlarda maliyetleri artırdığını belirten Dönmez, doğal gaz, petrol ve kömür gibi kaynakların fiyatlarındaki olağan dışı artışların nihai olarak hem evsel tüketicileri hem de sanayiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Dönmez, olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, "Tüketiciyi koruyan geçici önlemlerin alınması elzem hale geldi. EPDK, önceki gün elektrik üretim santralleri için azami uzlaştırma fiyatlarını belirledi. Böylece hem vatandaşlarımızı yüksek maliyetten koruyacağız hem de arz güvenliğimizi sağlayacağız." diye konuştu.

#Fatih Dönmez
#Elektrik faturaları
#Ekonomi
2 yıl önce