|

Kargo devlerinin gözü İGA'da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, UPS, DHL, FedEx gibi dev kargo şirketlerinin yeni havalimanında yer kiralamak için başvurduğunu söyledi. Öte yandan bakanlık, havalimanı inşaatında süren işçi eylemlerinin yakından izlendiğini açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:03 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer kiralamak için  UPS, DHL, FedEx gibi önde gelen kargo şirketlerinin başvuruda bulundu
İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer kiralamak için UPS, DHL, FedEx gibi önde gelen kargo şirketlerinin başvuruda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer kiralamak için UPS, DHL, FedEx gibi önde gelen kargo şirketlerinin başvuruda bulunduğunu belirtti. Cahit Turhan, hava kargo taşımacılığının her geçen gün geliştiğini ifade ederek, İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de hizmete girmesiyle kentin, havacılıkta yolcu trafiğinin yanı sıra kargo taşımacılığının da merkezi olacağını söyledi. İstanbul Yeni Havalimanı'nın 42 ayda tamamlanacak ilk etabında 90 milyon yolcu kapasitesi, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış imkanı, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, bulunacağını anlatan Turhan, buranın 73 milyar liralık ekonomik katkı ve 225 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağını bildirdi.

GURUR PROJESİNİ DURDURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı, Yeni Havalimanı’nda çalışan işçilerin iş bırakma eylemleri ve devamında yaşananlarla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakanlık, İGA’nın bünyesindeki beş yüze yakın taşeron firmaya, varsa sorunların çözümü için talimat verildiğini belirtti. Açıklamada “Türkiye’nin gurur projesini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir” ifadelerine yer verildi. İlgili beyanda ayrıca 3.Havalimanı inşaatında yaşanan işçi olaylarının yakından takip edildiği ve çalışanların sağlığı ve rahat çalışma şartlarına sahip olması için Bakanlığın da çalışma ve denetimlerine devam ettiği ifade edildi.

#Kargo
#İGA
6 yıl önce