|

Kuzey Marmara Otoyolu hizmete açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı tören ile hizmete açıldı. Projenin hizmete alınmasıyla birlikte Mahmutbey kavşağındaki trafik yoğunluğu azalacak, Çatalca-Kurtköy arasındaki yolculuk da 50 dakikaya kadar inecek.

Yeni Şafak
15:53 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:13 - 16/03/2019 Cumartesi
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ​Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ​Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahını düzenlenen tören ile hizmete açtı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın
açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Kuzey Marmara Otoyolu 398 kilometre uzunluğunda. Bu projenin 70 km'lik Kınalı-Odayeri kesimi ise bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yaptığımız en önemli bölümlerden birini oluşturuyor.

AK Parti demek hizmet demektir. Yol medeniyettir yolu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Su medeniyettir. Suyu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz.

ÇATALCA KURTKÖY ARASI 50 DAKİKAYA İNECEK

Çatalca-Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanacak. Çatalca'yı, Halkalı'da biten banliyö hattı ve hızlı tren vasıtasıyla İstanbul'a ve dolayısıyla tüm Türkiye'ye daha da yaklaştıracağız. Çatalca'yı geleceğe taşıyacak tüm projelerimiz hazır.

  • Her seçim yeni bir başlangıçtır. Adaylarımız projeleriyle vizyonlarıyla gece gündüz çalışıyor. Ülkemiz tarihinin en büyük demokrasi reformlarını biz hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki seçimlerde istikrar ve güven iklimini bir kez daha tesis ederek 2023 hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz.

BAY KEMAL SENET OLAYINI İZAH ET

Hükümetlerimiz döneminde İstanbul'a getirdiğimiz hizmetleri anlatsam saatler yetmez. Binali Yıldırım bey İstanbul'u avucunun içi gibi biliyor. CHP'den çöp dağları ve susuzluk içinde İstanbul'u alarak, çöp dağlarını kaldırıp, susuzluk sorunu hallettik. Hava kirliliğini yok ettik. Şimdi Ankara'da yolsuzluklar içinde bir aday bulmuşlar. Neymiş senet. Hesabını veremiyor. Çık Bay Kemal adayınızın karşılıksız senet olayının izahını sen yap.

BİR EDEPSİZLİK YAPTI...

Yeni Zelanda'da yaşananları gördünüz. Maalesef Avustralyalı bir senatör (Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning) bir edepsizlik yaptı. Ne yazık ki o edepsizliğin bir benzerini de ana muhalefetin başındaki zat yaptı.

TERÖRÜN KAYNAĞININ İSLAM DÜNYASI OLDUĞUNU NASIL SÖYLERSİN

Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası Bay Kemal sen terörün kaynağının nasıl İslam dünyası olduğunu söylersin. Ya bir Müslüman bunu nasıl yakıştırır. Senin bir defa vatanseverlik diye bir şeyin yok. Senin bir kolunda HDP var, diğer kolunda İyi Parti ve Saadet Partisi var.



  • Bu milletin değerleriyle oynamayın. Bu milletin değerleriyle oynamanın faturası çok ağır olur.

KUZEY MARMARA OTOYOLU

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çatalca-Yassıören kesiminin trafiğe açılmasıyla Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 26 kilometrelik otoyolla 13 dakikada ulaşılacak. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki merkezi yerleşim alanlarına ulaşım da bu yolla rahatlayacak.

  • Yeni otoyol ağıyla dünyanın en büyük metropollerinden biri ve kıtalar arası geçit konumunda olan İstanbul'un trafik yükünü azaltması hedeflenen Kuzey Marmara Otoyolu'nun toplam uzunluğu 398 kilometreyi buluyor.

Çalışmalar kapsamında, projenin en önemli geçiş noktası Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de dahil olduğu Odayeri-Kurtköy arası daha önce trafiğe açılmıştı.

GÜVENLİ VE HIZLI ERİŞİM

Kuzey Marmara Otoyolu, şehir içinde ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu yolla transit geçişinin sağlanması amacıyla projelendirildi.

  • Yatırım tutarı yaklaşık 180 milyon dolar olan otoyolun 15,3 kilometre uzunluğundaki Çatalca-Yassıören kesimi, geçen yıl trafiğe açılan 25,3 kilometrelik Yassıören-Odayeri kesiminin devamında yer alıyor.

Çatalca-Yassıören kesiminin trafiğe açılmasıyla Kuzey Marmara Bölgesi'nde doğu-batı istikametindeki ana ulaşım arterlerinin etrafındaki kentleşme ve sanayileşmeden kaynaklanan bölgesel trafik ile mevcut trafik birbirinden ayrılarak, güvenli ve hızlı erişim sağlanacak.

YENİ HAVALİMANINA ULAŞIM KISALCAK

Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 26 kilometrelik otoyolla 13 dakikada ulaşılabilecek. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki merkezi yerleşim alanlarına da bu yolla ulaşım rahatlayacak.

Çatalca'dan, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Kurtköy ve civarına özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda 2-3 saate varan seyahat süresi, Kuzey Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü kullanılarak yaklaşık 110 kilometreye inecek ve yolculuk 50 dakikada gerçekleştirilebilecek.

Projenin 7. kesiminin başlangıcını oluşturan ve yatırım tutarı yaklaşık 15 milyon dolar olan Habibler-Başakşehir kavşakları hattında 1,1 kilometre uzunluğundaki otoyol kesiminin trafiğe açılmasıyla Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinden otoyolun 2016'da trafiğe açılan Odayeri-Paşaköy kesimine ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne doğrudan erişim imkanı sağlanacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi kapsamında bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı.

#​Kuzey Marmara Otoyolu
#Kınalı-Odayeri
#Çatalca-Yassıören
#Habibler-Başakşehir
5 yıl önce