|

Ruble'de tarihi düşüş

Rus para birimi Ruble, dün tarihi bir düşüş yaşayarak, dolar karşısında en düşük seviyeye gerileyerek, 80.1 seviyesinden işlem gördü.

Yeni Şafak
10:12 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:15 - 21/01/2016 Perşembe
IHA

Rus para birimi Ruble, dün tarihi bir düşüş yaşayarak, dolar karşısında en düşük seviyeye gerileyerek, 80.1 seviyesinden işlem gördü.


Rusya'nın ticaret kaynağı petroldeki düşüşün sürmesiyle Rus para birimi Ruble, dolar karşısında tarihi bir düşüş yaşadı. Sakin bir günün ardından sürekli düşüşe geçen Rus para birimi, 16 Aralık 2014'teki rekor seviyeyi geçti. Ruble, 2014 yılının Aralık ayındaki rekor seviyeyi geçerek ilk kez dolar karşısında 80.1 seviyesinden işlem gördü. Ruble, doların yanı sıra Euro karşısında da 87.6 seviyesinden işlem gördü. Alfa Bank müşterilerine yaptığı açıklamada, piyasanın genel olarak küresel ekonomik duyarlılığıyla hareket edeceğini bildirdi.


Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, hükümetin sosyal sorumluluklarını yerine getirirken, harcamalarda önemli oranda kesintilerin olacağını kaydetti.


2014 yılında Rus para birimi beklenmeyen bir düşüş yaşayarak, dolar karşısında 80 seviyesinden işlem görmüştü. Uluslararası Para Fonu, salı günü Rusya için tahminini düşürmüş, ülke ekonomisinin bu yıl için yüzde 1 oranında daralacağını öngörmüştü.

#Ruble
#dolar
#Rusya
8 yıl önce
default-profile-img