|

Acı veda

Sakarya’da ziyarete gittiği lastik fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik-İş’in Genel Başkanı Abdullah Karacan, memleketi Kocaeli’de son yolculuğuna uğurlandı. Karacan’ın tabutuna sarılan eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sendikacı Abdullah Karacan için İzmit Fevziye Camii’nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.
Sendikacı Abdullah Karacan için İzmit Fevziye Camii’nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DİSK’e bağlı Lastik-İş’in Genel Başkanı Abdullah Karacan son yolculuğuna uğurlandı. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan Karacan’ın cenazesi, İzmit’teki evinde helallik alınmasının ardından Lastik-İş Sosyal Tesislerine getirildi.

KARARLI BİR BAŞKANDI

Burada düzenlenen törende konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kararlı bir başkan olan Karacan’ın lastik işçilerinin şartlarının iyileştirilmesi için çaba gösterdiğini belirterek, “Lastik fabrikalarında taşeron firmalarının ortadan kaldırılması onun eseriydi” dedi. Naaş, daha sonra İzmit Fevziye Camii’ne getirildi.


YÜZLERCE İŞÇİ UĞURLADI

Burada tazileyeleri kabul eden Karacan’ın eşi Tülay Karacan ve çocukları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın cenazesi, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, İzmit Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Karacan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık ve Mehmet Akif Yılmaz, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sendika genel başkanları ve il temsilcileri, sendika üyeleri, çok sayıda işçi ve vatandaş katıldı.

Gözyaşına boğuldular

Sendikacı Abdullah Karacan için İzmit Fevziye Camii’nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Karacan’ın eşi Tülay Karacan ile kızları Esra Aktaş, Ebru Tanyaver, Büşra ve Kübra Karacan gözyaşlarını tutamadı. Babalarının tabutuna sarılan Ebru Tanyaver ile Kübra Karacan’ı yakınları teskin etmeye çalıştı.


Tutuklandı

Cinayet zanlısı işçi Sedat U. tutuklandı. Zanlı, polisteki işlemlerin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Sedat U., savcılıktaki sorgusunda, Karacan’ın silahını çıkartarak kendisine hakaret ettiğini, yanında bulunanların da dövdüğünü öne sürerek, “Boğuşma sırasında silah patladı. 3-4 kez pat pat diye ses geldi. Silah benim elimde kaldı başkan yere düştü. Ben de silahla birlikte temsilcilikten dışarı doğru kaçtım” dedi. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheli Sedat U. tutuklandı.

#Lastik-İş
#Abdullah Karacan
5 yıl önce