|

Ariston Türkiye'ye 'yatırım'a geliyor

Ariston Thermo, dünyada en fazla büyümeyi Türkiye'de gösterince yatırım için görüşmelere başladı. Şirketin Türkiye Başkanı Francesco Sgarbi, "Türkiye'de alacağımız tesis, yenilenebilir enerji kaynakları kullanacak ve İtalya'daki merkezle uyumlu çalışacak' dedi

Ekonomi Servisi
00:00 - 4/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:11 - 3/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Ariston Türkiye'ye 'yatırım'a geliyor
Ariston Türkiye'ye 'yatırım'a geliyor

Ariston Thermo Türkiye Başkanı Francesco Sgarbi, ısıtma sistemleri pazarının son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini, pazarın 2011 yılında yüzde 30 büyüyerek 800 bin adet satışa ulaştığını söyledi. Ariston Thermo olarak pazarda belirleyici olduklarını ve dünyada en fazla Türkiye'de büyüme gösterdiklerini vurgulayan Sgarbi, Türkiye'de yatırım kararı aldıklarını da açıkladı.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE VURGU

Francesco Sgarbi, inşaat sektörünün ve doğalgaz dağıtımının yeni bölgelere genişlemesiyle büyüme gösteren Türkiye pazarına karşılık, Avrupa'daki durgunlukla birlikte daha büyük önem kazandığını ifade etti. Ariston Thermo'nun dört yıl önce 45 milyon TL olan Türkiye cirosu, geçen yıl 100 milyon TL'yi aşmış görünüyor. Halen satın alma görüşmelerinin sürdüğünü belirten Sgarbi, almak istedikleri tesisle ilgili özelliklerini de şöyle açıkladı: '2020 yılına kadar cirosunun yüzde 80'ini yüksek verimli ürünler ve yenilenebilir enerji teknolojilerinden sağlama hedefimiz var. Alacağımız tesis de, enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilir olmalı ve varolan teknolojik alt yapısının da, İtalya'daki üretim merkeziyle uyumlu çalışabilecek şartlarda olması gerekiyor.' Ariston Thermo, daha önce de Demirdöküm ile satın alma görüşmeleri yapmış ancak sonuçlanmamıştı. Demirdöküm'ü daha sonra Vaillant satın almıştı.

1,3 MİLYAR AVROLUK CİRO

Ariston Thermo'nun yılda 55 milyon avro ARGE bütçesi olduğunu, dünyada 19 ülkede fabrikası olduğunu açıklayan Francesco Sgarbi, 6 milyon kompenent üretimi ve 20 milyon parça üretimiyle 1,3 milyar avro ciro ile sektörün öncü kuruluşlarından biri olduklarını vurguladı. Ariston Thermo, İtalyan Merloni ailesinin yatırımlarından biri. Grup, Manisa'daki Ariston markasıyla beyaz eşya üretimine başlamasıyla biliniyor. Daha sonra Indesit, şimdi de Hotpoint markasıyla üretim yapan şirket, Ariston Thermo ile bağı bulunmuyor.

'Sıcak eller kalem tutsun'

Doğu ve Güneydoğu'da ilkokulların ısınmasıyla ilgili bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ariston Thermo Türkiye Başkanı Francesco Sgarbi, pek çok yerde doğalgaz olmaması sebebiyle LPG'li ısıtma için görüşmeler yaptıklarını da açıkladı. Buna göre, 'Sıcak Eller Kalem Tutsun' sosyal sorumluluk projesiyle birçok okulun ısınması amaçlanıyor. Projenin bir LPG şirketiyle ortak gerçekleşmesi bekleniyor.


12 yıl önce