|

Aso Teknik Koleji 7. mezunlarını verdi

2021-20212 eğitim-öğretim yılını tamamlayan ASO Teknik Koleji öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı. Düzenlenen törende 123 öğrenci diploma aldı.

11:23 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 11:26 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
​Aso Teknik Koleji 7. mezunlarını verdi.
​Aso Teknik Koleji 7. mezunlarını verdi.

ASO 1.OSB konferans salonunda gerçekleşen törene ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, ASO Eğitim Kurulu üyeleri, sanayiciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“Sadece ülkemizdeki değil, artık bütün dünyadaki rekabeti düşünmek zorundasınız”

Törende konuşan ASO Başkanı Özdebir, mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir dönüm noktasına geldiklerini belirterek, üniversite sınavlarında başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi. ASO Teknik Koleji’nin kurulması aşamasında “Asıl Olan Eğitim” sloganını benimsediklerini ifade eden Özdebir, "Bugün hayatınızdaki kilometre taslarından birine adım attınız. İlkokuldan üniversitesiyle kadar, sıkı takipten kurtulduğunuz yeni bir denize açılacağınız yeni bir dönemdesiniz.

Hafta sonu üniversite sınavlarına girdiniz. Bundan sonra da sizi hayata hazırlamaya devam edecek olan üniversite eğitiminize başlayacaksınız. Bundan sonraki süreçte önemli olan sizin ne kadar akademik eğitim aldığınız değil. Bildiklerinizle ne yaptığınız önemli. Çünkü internetin, cep telefonlarının ve bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye erişmek artık çok kolay hale geldi. Önemli olan bu değişimin içerisinde var olabilmek ve yarışabilmek. İçinde bulunduğunuz 21. Yüzyıl da dünyadaki paradigma değişti. 2030 yılına kadar şuan da ki mevcut mesleklerinin yok olacağı ama bunun karşısında 7-8 milyonluk yeni mesleklerin olacağı söyleniyor. Artık çok büyük rekabet içindesiniz. Artık, ülkelerin rekabetinin dışında, kişilerin dünya rekabetinden bahsetmek mecburiyetindeyiz. Sadece ülkemizdeki değil, artık bütün dünyadaki rekabeti düşünmek zorundasınız.” diye konuştu.

“Yeni dijital gelişmeleri çok iyi kavramak ve yeni projeler üretmek zorundayız”

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek ise konuşmasında sanayicilerden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilen ve diğer eğitim kurumlarından farklı olması için yıllardır büyük emek harcanan ASO Teknik Koleji’nin ülkemizdeki klasik “meslek lisesi” eğitiminin ötesine geçmek ve geleceğin bilim insanlarını, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu donanımlı ve yüksek ahlaklı üretken ve yenilikçi mühendisleri ve teknisyenleri yetiştirme hedefleri ile kurulduğunu söyledi.

Teknolojinin getireceği yeni gelişmelere genç nesli hazırlamak sanayicilerin ve eğitimcilerin en önemli görevi olduğunu belirten Tütek,”Akıllı fabrikaların, makinelerin ve robotların hayatımıza girdiği yeni dijital hayatta yeni teknolojileri, yeni dijital gelişmeleri çok iyi kavramak ve yeni projeler üretmek zorundayız. Ülke olarak bizi hedeflerimize taşıyacak sizlerin milli ve manevi değerlerin bilincinde, sosyal ve kültürel yönü güçlü, bugünü yaşayan ve geleceği planlayan niteliklere sahip olduğunuza yürekten inanıyorum. Bugün hayatınız boyunca hiç unutmayacağınız sayılı günlerden biri olacak. Üniversite hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Başarılarınız daim olsun” dedi

Diploma heyecanını aileleriyle ve ASO Teknik Koleji’nin öğretim kadrosuyla paylaşan gençler, "ASO Teknik Koleji’nde 4 yıllık eğim sürecinde yüksek kabiliyet, çağdaş eğitim ve sosyal imkanlar çerçevesinde bir süreci geride bıraktık. Buradan aldığımız eğitimle ülkemize, milletimize hayırlı bir nesil olmak istiyoruz” dediler.

Diploma töreninde okul birincisi Mustafa Taner Turan, ikincisi Esra Nur Özdemir, ve üçüncüsü Ilgın Karacakale’ye ASO Başkanı Özdebir, Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek ve ASO Eğitim Kurulu üyeleri tarafından diplomalarıyla birlikte çeşitli hediyeler verildi. Tören, diplomaların dağıtılması ve keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

#Aso
#kolej
#mezun
#okul
#öğrenci
2 yıl önce