|

Bakanlıktan CHP'li Yavuzyılmaz'ın 'teleferik' iddialarına yalanlama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasına ilişkin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın "Teleferiğin bakımlarının bakanlıkça onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırıldığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

17:37 - 13/04/2024 Cumartesi
AA
Deniz Yavuzyılmaz
Deniz Yavuzyılmaz
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın
"Antalya Büyükşehir Belediyesinin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı"
yönündeki ifadeleri hatırlatıldı.

Deniz Yavuzyılmaz

Açıklamada,
"Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır"
ifadeleri kullanıldı.


Açıklamanın tamamı şu şekilde:

  • "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı' ifade edilmiştir. Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır."



#KAZA
#Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
#teleferik
16 gün önce