|

Başbakan Yıldırım'dan OHAL Komisyonu açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. OHAL Komisyonu ile ilgili Yıldırım, yargı yolunun açıldığını söyledi.

Yeni Şafak
13:47 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:10 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kudüs kararı tarihi bir karardır. BM Genel Kurulu'nda açık ara farkla ABD Başkanı'nın tek taraflı aldığı uluslararası hukuka, BM'nin daha önceki kararlarına tamamen ters olan bu karar üye ülkelerin büyük bir çoğunluğu tarafından uygun görülmemiş ve kabul edilmemiştir. Bu ABD'ye açık bir mesajdır. Ümit ederim ki ABD yönetimi alınan bu kararı doğru okur ve yanlış verdiği bu karardan bir an önce vazgeçer. İsrail ve Filistin arasında yarım asıra varan anlaşmazlık büyük acılara sebep olmuş. Bu acıların devam etmemesi gerekir.

Türkiye baştan beri, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu konuda çok aktfi ve öncü bir rol üstlendi. İİT dönem başkanı Türkiye, dönem başkanı sıfatı ile, sayın Cumhurbaşkanımız bütün İslam ülkelerini olağanüstü zirveye davet etti. 12 Aralık'ta, ABD'nin 6 Aralık'ta almış olduğu karara karşı çok büyük bir tepki verilmiş oldu. ABD Genel Kurul'da da yalnız kaldı, bütün tehditlere rağmen.

OHAL Komisyonu açıklaması

Bu itiraz komisyonu kanunla kuruldu, yapılanmasını tamamladı. Müracaat edenlerin dosyalarını temin ettiler. İstihbarat bilgilerini topladılar. İlk kararlar alındı. Bundan sonra da ellerindeki dosyaları gündemlerine alacaklar. Kapsamlı çalışmalar yapılıyor. İhbar değil belge ve bilgilerle titiz bir çalışma yürütülüyor. İtirazı reddedilen varsa bunlara yargı yolu açılıyor. Ondan sonra mahkemede haklarını arayacaklar.

#Binali Yıldırım
#OHAL
6 yıl önce