Baumax Yönetim Kurulu Başkanı Martin Essl, siyasi ve ekonomik istikrardan dolayı Ukrayna ve Sırbistan pazarına girmeyi ertelediklerini söyledi. Essl, "Türkiye'deki yatırımlara ağırlık vereceğiz. 10 yılda açacağımız mağazaların 30'u Türkiye'de olacak" dedi
Dokuz ülkede, 153 yapı market mağazasıyla hizmet veren bauMax Yönetim Kurulu Başkanı Martin Essl, siyasi ve ekonomik istikrardan dolayı Ukrayna ve Sırbistan pazarına girmeyi erteleyerek, Türkiye'deki yatırımlara ağırlık verme kararı aldıklarını bildirdi. Viyana Belediyesinin davetlisi olarak bu ülkeye giden İzmirli bir grup gazeteciye sahibi olduğu Essl Museum'da yemek veren Martin Essl, Avrupa'nın en büyük yapı marketlerinden biri olan bauMax'ın faaliyet gösterdiği sektörde 'Avrupa'nın bilinirliği en yüksek firması' olduğunu belirtti.
30 yıl önce faaliyetine Avusturya'da başlayan bauMax'ın, bugün 11 bin çalışanı, 9 ülkede 153 mağazasıyla 'uluslararası bir aile firması' olduğunu anlatan Essel, 2010 yılı cirolarının 1.5 milyar avro olarak gerçekleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çeşitli uluslararası konferanslarda tanışma fırsatı bulduğunu da ifade eden Martin Essl, 12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de istikrarın korunmasının kendilerini de mutlu ettiğini vurguladı.
Martin Essl, şunları kaydetti: 'Türkiye harika bir ülke, geçen yıl iyi iş yaptık. Türkiye'de Samsun, İzmir ve İzmit mağazalarında 500 kişiye iş imkanı sağladık. Bu mağazadaki ürünlerimizin yüzde 75'ini Türkiye'den tedarik ediyoruz. Avrupa'da 2,5-3 ayda tedarik edeceğimiz bir malı, Türkiye'de 3-4 günde sağlıyoruz. İhtiyaç olan ürüne Türkiye'de çok kısa sürede ulaşıp mağazalarımızda satışa sunuyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrardan dolayı Ukrayna ve Sırbistan pazarına girmeyi erteleyerek, Türkiye'deki yatırımlara ağırlık verme kararı aldık. 10 yıl içinde 30'u Türkiye'de çeşitli ülkelerde 72 bauMax mağazası açmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki mağazalarda 3 bin kişiye istihdam sağlamayı planladık.'
Essl, firmasının Avusturya'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'de yapı, teknik, ev ve bahçe ürünleriyle, araç gereçlerini 'her gün en ucuz fiyat' kavramıyla müşterilerine sunduklarını dile getirdi. Bazı ürünleri müşterilerine sorarak ürettiklerini açıklayan Essl, 'Türk insanının isteğiyle diğer ülkelerdeki istekler çok farklı. Türk halkı, kendine özgü ürün kullanmıyor. Türkiye'deki sattığımız bir çok ürünün montajını da biz yapıyoruz' dedi.






