|

Böceklerin kozası 28 Şubat’ta örülmüş

Başbakanlık ofisine böcek koyan firari Serhat Demir’in telefonla görüştüğü ABD’deki Hasan Akın isimli kişi Demir’in dövüş hocası çıktı. Büyükelçilikte çalışan Akın, Demir’i kritik noktalara yerleştirmek için çeşitli ülkelerin özel kuvvetlerini eğiten Salih Avcı’nın itibarını kullanmış. Akın, Avcı’yı Türkiye’de temsil eden Mustafa Şahin’i de söylenti ve iftirayla uzaklaştırıp Wing Tsun organizasyonun yetkili ismi olmuş.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:42 - 18/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evine ve ofisine böcek koyan firari sanık polis memuru Serhat Demir’in Ankara’da palazlanmasını sağlayan ‘dövüş eğitmenliği’ kılıfının da paralel kumpasın bir parçası olduğu öğrenildi. Demir’in böceğin konulduğu günlerde ABD’den Hasan Akın isimli biriyle görüştüğü belirlenmişti. Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştığı ve paralel yapıya yakın olduğu öğrenilen Akın’ın Serhat Demir’in dövüş hocası olduğu ortaya çıktı. 

TEZGAH İNCE İNCE PLANLANMIŞ

Serhat Demir’in Başbakanlık Koruma Dairesi’ne girmesi ve Ankara’da güvenlik birimlerine eğitim vermesinde önemli bir rol üstlenen Hasan Akın, bu prestiji de çeşitli ülkelerin özel kuvvetlerini eğiten Wing Tsun ustası Salih Avcı’nın Türkiye Temsilciliği’ni ele geçirerek sağlamış. Wing Tsun’u 30 yıl önce Türkiye’ye getiren ilk kişi olan Mustafa Şahin, Hasan Akın’a bu sporu kendisinin öğrettiğini, Gülen grubuna bağlı olan Akın’ın ise 28 Şubat’ın Müslüman insanlara yönelik baskıcı ortamından faydalanarak kendisini itibarsızlaştırıp organizasyonu ele geçirdiğini, sadece kendisinin değil Salih Avcı’nın da ismini karaladığını anlattı. 

BÖCEK KOYARKEN AKIN’LA KONUŞTU

Böcek iddianamesine göre olay şöyle gelişmişti: Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ofisine böcek koyan ekibin başındaki Serhat Demir, Erdoğan İstanbul’dayken çocuğum hastalandı diyerek Ankara’ya gitti. Ancak çocuğu hasta değildi ve ofise böcek koyan ekibi yönetti. Polis Akademisi’nde ve Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi’nde Wing Tsun isimli dövüş sporunun eğitimlerini veren Serhat Demir’in böcek skandalı ortaya çıktıktan Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi’ndeki derslerine devam etmediği belirlendi. Demir’in eğitim merkezine böceklerden gelen sinyalleri kaydeden cihaz yerleştirdiği kanısına varıldı. Demir’in incelenen görüşme kayıtlarında sürekli olarak ABD’deki Hasan Akın isimli bir kişiyle görüşme yaptığı tespit edildi. Yeni Şafak, Hasan Akın’ın Demir’in hocası olduğunu ve Ankara’daki bağlantılarını sağladığını öğrendi. 

HOCASINA DA KUMPAS

Wing Tsun sporunu 30 yıl önce Türkiye’ye getiren Mustafa Şahin, Serhat Demir’i yönlendiren Hasan Akın’a da kendisinin eğitim verdiğini söyledi. Dövüşçünün Dünyası isimli bir dergi çıkardıklarını ve Akın’a da derginin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü verdiğini anlatan Şahin, “Memuriyet bahanesiyle ayrıldı. Ankara’ya gitti. Wing Tsun Türkiye Organizasyonu’nu ele geçirme ve başa geçme çabası hep vardı ama kabul görmemişti. 28 Şubat’ta biz cezaevine girince Salih Avcı’yı paralel yapının uluslararası bağlantılarını kullanma vaadiyle yönlendirdi ve bizi devre dışı bıraktırdı” dedi.

30 YILLIK EMEĞİMİZİ BİTİRDİ

Paralel yapının fitne çıkardığını ve dostlarıyla arasını bozduğunu kaydeden Şahin “Dostlarımızla öğrencilerimizle aramızı bozdular. Müslümanların zulme uğramasına karşı çıktığımız için bize terörist diyorlardı. Şimdi kimin uluslararası örgüt olduğunu herkes biliyor” diye konuştu. Mustafa Şahin’in devre dışı bırakılmasından sonra Wing Tsun organizasyonunda etkin olmayı başaran, aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı’nda memur olduğu için devletin imkanlarını da rahat kullanan Hasan Akın, bu dönemde Serhat Demir’e de referans olarak Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amirliğine girmesini ve Polis Akademisi ile Adalet Bakanlığı’nda ders vermesini sağladı.

Dürüstler ama kefil olamam

Serhat Demir’e referans olduğu belirtilen Wing Tsun hocası Salih Avcı, Demir’in Hasan Akın’ın öğrencisi olduğunu ancak daha sonra kendisinin de Serhat’a eğitim verdiğini kaydetti. Avcı şunları söyledi: “Onlar benim öğrencimdir. Ben paralelin çaprazın ne olduğunu bilmem. Ben onları dürüst ve çalışkan olarak tanıdım. Ama adam hangi kiliseye gidiyor hangi camiye gidiyor kime inanıyor neyi yapıyor bunları da araştıramayız. Binlerce öğrencimiz var. Hepsinin farklı farklı düşünceleri var. Onların detayına giremeyiz. Serhat belki Hasan’ı dersle ilgili aramış olabilir. Hasan’ın benimle bağlantısı da sadece WT iledir. Kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan kimseyi suçlayamam. Ancak kimseye de kefil olamam” Avcı, ABD’de Türkiye Büyükelçiliği ile birlikte koordineli olarak özel güvenlik birimlerine dersler verdiğini, halen büyükelçilikte çalışan Hasan Akın’ın bu eğitimlerin koordinasyonunu yaptığını söyledi. Avcı, 25 yıldır arkadaş oldukları Şahin’in Hasan Akın ile ilgili çekincelerini zaman zaman kendisine aktardığını, ancak hiç bir öğrencisine tavır alamayacağını da söyledi. 


Hocasını devre dışı bıraktı

Wing Tsun sporunu 30 yıl önce Türkiye’ye getiren Mustafa Şahin, Serhat Demir’i yönlendiren Hasan Akın’a da kendisinin eğitim verdiğini söyledi. Akın’ın Wing Tsun Türkiye Organizasyonu’nu ele geçirme ve başa geçme çabasının sürekli olduğunu dile getiren Şahin, “28 Şubat’ta biz cezaevine girince Salih Avcı’yı paralel yapının uluslararası bağlantılarını kullanma vaadiyle yönlendirdi ve bizi devre dışı bıraktırdı” diye konuştu.

#Erdoğan
#Serhat Demir
#Hasan Akın
9 yıl önce