|

Bunların yaptığı siyasi istismar

Küçük yaşta evlilikleri kapsayan düzenlemeye ilişkin algı operasyonlarına tepki gösteren Başbakan Yıldırım CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Yıldırım, “Kanayan bir yaranın üstüne basıp bununla siyaset yapmak eski Türkiye’nin alışkanlığıdır. Burada kanayan bir yara var. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı siyasi istismardır” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2016 الأحد
Güncelleme: 22:39 - 19/11/2016 السبت
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde gündeme ilişkin önemli konularda açıklama yaptı. Yıldırım, küçük yaşta evlilikleri kapsayan düzenlemeye ilişkin yürütülen algı operasyonları için “Bu konu bugün bunu istismar eden anamuhalefet partisinin de önüne çıktı. Sorun onlara şimdi anlatmazlar, korkarlar. Bu bir kör dövüştür. Bu bir cinsel istismar değil siyasi istismardır. Başka bir şey değil kusura bakmasınlar” dedi.



3 BİN KİŞİ BU KONUDAN MAĞDUR


Başbakan Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi: “Milli Eğitim'de de çok önemli adımlar atıldı. 4+4+4 sistemi milli eğitimde yapılan en büyük reformdur. Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Biz eğitimde yaptığımız devrimle bunun önüne geçtik. Kanayan bir yaranın üstüne basıp bununla siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismardır.



MHP ÜLKESİNİ PARTİNİN ÖNÜNDE TUTTU


Biz diyoruz ki gelin yeni anayasayı yapalım. Güven ve istikrarı kalıcı hale getirelim. Tutturdular başkanlık sistemi diye. Tamam Cumhurbaşkanlığı olsun dedik, yok ülke bölünürmüş. Burada MHP'yi ayrı tutuyorum. MHP her zaman ülkesini partisinin önünde tutmuştur. 15 Temmuz'un bize öğrettiği bir şey var uzlaşma. Nasıl vatandaşlarımız o gece birbirine kenetlendi ise biz de bu kardeşliğin devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız.





ACİLDE PARA ALAN HASTANELERE ÇAĞRI


Eski bir sağlık bakanı olarak 112 marifetiyle gelen, acil olarak gelen hastanelerden ayrıca para alınıyormuş, bunun alınmaması lazım. Acil gelen hastalar baştan sona tedavileri yapılıp, ayrıca para alınmaması lazım. Diğer bir husus da kanser hastalarından fark alınıyor, ilaçlarından. Bunun da alınmaması lazım. Sezaryan oranları özel hastanelerde yüzde 40 ila yüzde 60 arasında. Dünya standartlarında yüzde 15. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Kamu hastanelerinde de yüksek, yüzde 20'nin üstünde. Tabii ki tıbbi bir zorunluluksa yapacak bir şey yok ama. Bizim analarımızın 10 tane çocuğu var, kendi doğal ortamında doğurmuş, hastaneye bile gitmemiş. Buna dikkat etmek gerekiyor.”



Muhalefete 7 madde ile tasarı anlatılacak


1) YASA NEDEN ÇIKARILDI? Türkiye'de yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bu çiftlerin çocukları oluyor ve yasayı çiğnedikleri için baba hapse giriyor. Hatta babalar tecavüz suçu ile yargılanıp ceza alıyor. Aile dağılıyor, kadın ve çocuklar daha çok mağdur oluyor. Yasa, sadece dışarıdaki kadının, hapisteki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetlerini gidermeye yönelik.



2) MAĞDUR AİLE SAYISI? 3 bin.



3) DÜZENLEME KİMLERİ, NELERİ KAPSIYOR? Düzenleme, sadece evlenmiş ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacak. Düzenlemede, tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir.



4) TECAVÜZCÜLER Mİ KORUNUYOR? Kesinlikle hayır. Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmadan işlenen cinsel istismar demek zaten tecavüz haricinde demek oluyor. Bu bir tecavüze af değildir.


5) İSTİSMARIN ÖNÜ MÜ AÇILIYOR? Kesinlikle hayır. 18 yaş altı yaşanan evliliklerde, baba hapiste olduğu için yaşanan mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Yanlış olsa bile bir evlilik akdi var. Aile dağılınca o kız ve varsa çocukların mağduriyetinin giderilmesi söz konusu.



6) YASA GEÇİCİ Mİ, KALICI MI?


Yasa geçici olup, sadece bir seferliğine yaşanan mağduriyetin giderilmesine yönelik bir yasadır. İlgili yasa “geçici madde” şeklinde konulmuştur. 16 Kasım 2016'ya kadarki olayları kapsamaktadır. Bu tarihten sonra yaşanacak olayları kapsamamaktadır.



7) KİMLER DESTEK VERDİ?


Geçici madde hazırlanırken, sadece AK Parti değil, CHP'li milletvekilleri de desteklerini sundular. Bu kişiler arasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da bulunmaktadır. Seçim dönemlerinde CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da, bu mağduriyetlerin giderilmesi için çalışacağını İzmir seçim çalışmalarında birçok kere ifade etmiştir.



'Barak'tan Avrasya'ya' başarı öyküsü


Yıldırım, Tuzla'daki Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde, üniversite bünyesinde hizmet verecek 250 yatak kapasiteli hastanenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastanenin, 50 bin metrekare alana sahip, en ileri teknolojiyle donatılmış, kurumun Türkiye'deki sağlık atılımlarının yeni bir örneği olduğunu ifade eden Yıldırım, eserin önce üniversiteye, daha sonra da ilçeye ve tüm İstanbul'a hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısı yaptı. Yıldırım, Okan Üniversitesi'nin eğitimde yükselen yıldızlardan biri olduğunu vurgulayarak, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, bu üniversitenin hayata geçmesi için büyük çaba gösterdiğini aktardı. Yıldırım, "Bekir Bey (Bekir Okan) hayatını hep çalışarak, üreterek ülke için, ülkenin geleceği gençler için çok büyük gayret göstererek bugünlere geldi. Onun hayatını anlatan bir kitap okumuştum, bana hediye etmişti, 'Barak'tan Avrasya'ya'... Hakikaten Anadolu insanının azmedince neleri başarabileceğinin en çarpıcı örneği” diye konuştu.



#CHP
#Binali Yıldırım
#Okan Üniversitesi
#Çocuk yaşta evlilikler
٪d سنوات قبل