|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözünüzü tutun yoksa biz yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eruzum'da yaptığı açıklamada Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili 'Sabrımız sınırsız değil, sonsuza kadar beklemeyiz' dedi. Suriye'deki güvenli bölge için ise 'sözler tutulmazsa tampon bölgeyi kendimiz oluştururuz' dedi.

Yeni Şafak
14:32 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 15:26 - 25/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'nda AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum adaylarını açıkladı. Tanıtım töreninde gündeme ilişkin bir çok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili
'Sabrımız sınırsız değil, sonsuza kadar beklemeyiz' dedi. Suriye'deki güvenli bölge için ise 'sözler tutulmazsa tampon bölgeyi kendimiz oluştururuz'
diye konuştu.

MHP 2 İLÇEDE DESTEKLENECEK

Erdoğan yaptığı açıklamaların ardından Erzurum adaylarını tek tek tanıttı. Erdoğan, Cumhur İttifakı kapsamında Erzurum'da MHP'nin 2 ilçede destekleneceğini belirterek adayları da tanıttı.

  • İşte AK Parti'nin Erzurum adayları:
  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi:
    Mehmet Sekmen
  • Aşkale:
    Ahmet Yaptırmış
  • Aziziye:
    Muhammet Cevdet Orhan
  • Çat:
    Melik Yaşar
  • Hınıs:
    Erdoğan Eren
  • Horasan:
    Abdülkadir Aydın
  • Karaçoban:
    Sedat Gümüş
  • Karayazı:
    Sedat Karaduman
  • Köprüköy:
    Osman Belli
  • Narman:
    Burhanettin Eser
  • Oltu:
    Celal Çelebi
  • Olur:
    Tahsin Oktay
  • Palandöken:
    Muhammet Sunar
  • Pasinler:
    Ahmet Dölekli
  • Pazaryolu:
    İbrahim Şahin
  • Şenkaya:
    Yavuz Bedir
  • Tekman:
    Mustafa Ergin
  • Tortum:
    Ömer Hancı
  • Yakutiye:
    Mahmut Uçar

  • MHP'nin destekleneceği ilçeler;
  • İspir:
    Ahmet Coşkun (MHP)
  • Uzundere:
    Hilmi Aktoprak (MHP)

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

Biz darbecilere karşı dururken sen Bakırköy Belediyesi'nde kahveni yudumluyordun. Bay Kemal sen korkaksın korkak. Korkaklar zafer anıtı dikemez.

Mısır’da darbe yaptılar o günden bu yana darbeyi yapanlarla görüşmedim. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var. Nerede olursa olsun darbecilerle yan yana olmayacağız. Demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Sanıkta milli irade var, cumhur var. Bay Kemal onlarla beraber. Darbecilerle beraber olmayacağız.

CUMHUR İTTİFAKINI VE PARTİMİZİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ

Türkiye’nin neresinde bir Erzurumlu varsa bunlar inşallah cumhur ittifakının yanındadır.

AK Parti kurulduğu günden beri Erzurum’da partimize demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 2004 yılından beri belediyelerimizde görev yaparak Erzurum’a hizmet etmiş tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Erzurum’un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum biz Erzurum’u çok sevdik inanıyorum ki Erzurum’da bizi çok sevdi. Onun için bu seçimlerde AK Parti kadroları cumhur ittifakı olarak Erzurum’da daha çok çalışıp bir kez daha partimizi zafere ulaştıracaklardır.

Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birlikteliğini hep birlikte yücelteceğiz. Türkiye’de siyasetin ölçüsünü hizmet haline getiren AK Parti’dir.

ERZURUM'A MÜJDE

Son 16 yılda Erzurum’a 23 buçuk katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3418 adet yeni derslik kazandırdık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açık öğretim fakültesini ve ikinci devlet üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesini kurduk.

Şimdi 10 bin kişilik bir kapalı spor salonunu Erzurum’da yatırım programına aldık. İnşallah bu salonla birlikte artık baskette de inanıyorum ki Erzurum çok daha farklı bir şekilde ileri gidecek.

Aziziye’ye Aşkale’ye Oltu’ya Uzundere’ye gençlik merkezleri inşaa ettik. Sağlıkta 24’ü hastaneden oluşan toplam 92 adet sağlık kuruluşunu kazandırdık.

Şimdi size bir müjde veriyorum. Daha önce farklı bir şekilde düşünülen ama şimdi 1200 yataklı Erzurum şehir hastanesini şehir merkezine kazandırıyoruz.

Emekli ve gazilerimiz için 5 bin toplu konut inşa edeceğiz. Erzurum’a 5 adet baraj, 13 adet gölet inşa ettik.

Erzurum’daki çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Şimdi seçim döneminde birileri gelecek size sürekli hizmet getirilmediğini söyleyecek ama siz onlara Erzurumluların diliyle söyleyeyim şu cevabı vereceksiniz; ‘Öyle diyisen de gardaş ya öyle değilse…’

İSİMLER FARKLI OLSA DA SENARYO HEP AYNI

Erzurum’da 31 Mart’ta önce millet önce memleket diyor muyuz? İşte benim yoldaşım Erzurum budur.

Bu şehir özgürlüğün kıymetini iyi bulur. Millet olarak her dönemimiz mücadele ile geçmiştir.

Birliğimizi beraberliğimizi bağımsızlığımızı sarsmaya çalıştılar. Ortada görünen örgüt isimleri farklı da olsa senaryo hep aynı.

Amaç Türkiye’ye diz çöktürmekti, başaramadılar. Suriye sınırında olanların gerisinde Suriye değil Türkiye hesapları var.

Biz bu teröristleri Cudi’de gömdük, Kandil’de gömdük Tendürek’de gömdük. Gabar’da gömdük, onlar çukur açtı biz onları çukura gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz.

ADANA MUTABAKATINI HATIRLATTI


Bölgemizde yaşanan hadiseler karşısında bizim hakka ve hukuka bağlı bir şekilde davranma yaklaşımı birilerinin iştahını kabartıyor. Suriye'de Irak'taki insanları sanki bunlar başka bir dünyanın varlıkları gibi bizden ayrı topluluklar gibi göstermeye çalışıyorlar. Birilerinin bizi davet etmesine gerek yok. Biz 1998'de Adana mutabakatıyla zaten bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye'nin herhangi bir olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Bölücü örgüt mensuplarının bize teslimini gerektiriyor. Baba Esed döneminde atılmış imzalardır. Bundan sonra daha kararlı devam edecek.

BİRKAÇ AY İÇİNDE YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Bize Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz diyenler temenni ederim ki verilen son sözlerle bunu yerine getirirler. Sabrımız sınırsız değildir, bize verilen sözlerin yerine getirilmesini sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Bir güvenli bölge ya da tampon bölge sözünün birkaç ay içinde yerine getirilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde güvenli bölgeyi aksi takdirde biz oluşturacağız. Müttefiklerimizden Türkiye'nin bu çabasına lojistik destek beklemekteyiz.

BEDELİ OLACAKSA DA ÖDEMEYE HAZIRIZ

Güvenli bölge konusunda BM'nin de bu işe uygun bir kabiliyeti olmadığını birçok örneğe bakarak görüyoruz. Bu bölgenin gerçek anlamda güvenliğini işlerliğini sağlayacak tek güç Türkiye'dir. Bu meselenin çözümüne katkı sağlayacak sahadaki fiili kontrolün de bizde olması gerekiyor. Bunun dışındaki çözüm tekliflerine kapalı olduğumuzu beyan ediyoruz. Bedeli olacaksa onu da ödemeye hazırız.

#Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#AK Parti
#MHP
#yerel seçim
5 yıl önce