|

Dava erleriyle devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kişisel hesaplarını partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, davasının emrinde değildir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini yüceltecek, zafere taşıyacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:25 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasına bir Samsun türküsünün sözleriyle başladı, önemli mesajlar verdi:

Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar... Biz de 'Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin' diyoruz. Hem millet hem de AK Parti'liler olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyelim. İnsaf ederek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz.

BİRLİKTE ZAFERE TAŞIYACAĞIZ

  • Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, hep birlikte zafere taşıyacağız.

DAHA FARKLI KUTLAYACAĞIZ

Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü. Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı bir heyecan ve anlamla kutlayacağız. Gelecek yıl da TBMM'nin açılışının, 2023 de Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yıl dönümü. Bunların her birini milletimizin kadim yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz. İşte bu anlayışla 2019'dan 2023'e kadar Milli Mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz bir kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

SEMBOL ŞEHİRLERİMİZ ÜZERİNE TİTRİYORUZ

Orta Asya'dan Balkanlara, Avrupa'nın içlerinden Sudan'daki Sevakin Adası'na kadar her yerde ata mirasına dört elle sarılıyoruz. Kudüs'ü canımız pahasına sahipleniyoruz. Bunun için Mekke’nin, Medine’nin, medeniyetimizin sembolü diğer şehirlerin üzerine çok titriyoruz. İnşallah şimdi Ahlat’ta gecelemek için orada bir makam yapıyoruz. Ve orada geceleyeceğiz. Dualarımızı yapacağız, oradan çıkıp Malazgirt’e gideceğiz.

ÖNÜMÜZE HEP TUZAKLAR DÖŞENDİ

  • Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse, ne zaman kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başlamışsa önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve milli şef eliyle birer birer akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir.

Büyükşehir MHP 11 ilçe AK Parti

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, yerel seçimlerde Manisa'da 11 ilçede belediye başkanı adayı göstereceklerini, büyükşehir belediyesi ve 6 ilçede ise MHP'nin adayını destekleyeceklerini bildirdi. Mersinli, Manisa'da belediye başkanı adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluruyla belli olduğunu belirtti. Yerel seçimlerde AK Parti olarak büyükşehir belediyesinde ve 6 ilçede aday çıkarmayacaklarını aktaran Mersinli, "Cumhur İttifakı kapsamında büyükşehirde MHP adayı Cengiz Ergün'ü ve ilçelerdeki MHP adaylarını destekliyoruz. Manisa için en iyisini, en güzelini, en doğrusu yapmaya çalıştık, çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersinli, 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını aday gösterme kararı aldıklarını söyledi.

  • Tecrübe kadrosu
  • AK Parti, Samsun'da ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 8 ilçede mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi.
  • Mustafa Demir'i daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 17 ilçe belediye başkan adayını duyurdu. AK Parti, Samsun'da 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını yeniden aday olarak gösterdi. AK Parti, Çarşamba, Terme ve Havza'da ilçe başkanlarını, Atakum'da ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i aday olarak çıkardı. AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Asarcık ve Alaçam ilçelerinde aday göstermeyerek MHP'nin adaylarını destekleyecek.
  • AK Parti'nin Samsun'daki ilçe belediye başkan adayları şöyle: 19 Mayıs: Osman Topaloğlu, Atakum: Zihni Şahin, Ayvacık: Halil Kalaycı, Bafra: Hamit Kılıç, Canik: İbrahim Sandıkçı, Çarşamba: Halit Doğan, Havza: Sebahattin Özdemir, İlkadım: Erdoğan Tok, Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu, Ladik: Nurhan Yapıcı, Salıpazarı: Halil Akgün, Tekkeköy: Hasan Togar, Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis, Yakakent: Hüseyin Kıyma, Terme: Ali Kılıç.
  • Alaçam: İlyas Acar (MHP), Asarcık: Şerif Kılağuz MHP)
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Dava
5 yıl önce