|

DHKP-C üstlendi: Teröristin adı Elif Sultan Kalsen

İstanbul Sultanahmet'te dün polis kontrol merkezine düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu intihar saldırısını terör örgütü DHKP-C üstlendi. Örgüt, eylemi düzenleyen terörist Elif Sultan Kalsen için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde eylem yapılacağını da duyurdu.

09:36 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 7/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Sultanahmet'te bulunan Turizm Şube Büro'ya dün düzenlenen intihar saldırısını DHKP-C üstlendi. Kadın canlı bomba tarafından düzenlenen saldırıda polis memuru Kenan Kumaş şehit oldu. bir polis memuru da yaralandı.


DHKP-C'den "Yenibosna'da toplanıyoruz" çağrısı


DHKP-C'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, eylemin kendi eylemcileri Elif Sultan Kalsen'in düzenlediği duyuruldu. DHKP-C "feda eylemi" olarak tanımladığı saldırıyı düzenleyen terörist Kalsen için bir de eylem çağrısı yaptı. Örgüt, canlı bomba Kalsen'in parçalara ayrılan cesedinin otopsisi için götürüldüğü Yenibosna'daki Adlı Tıp Kurumu önünde saat 12.00'da toplanacağını duyurdu.



6 gün içinde ikinci saldırı


İstanbul'da 1 Ocak tarihinde de Dolmabahçe Sarayı'na el bombalı bir saldırı düzenlenmişti. Yine DHKP-C'nin üstlendiği saldırıda el bombaları patlamamış ve saldırgan tutuklanmıştı.

 
#DHKP-C
#Sultanahmet'te saldırı
#Canlı bomba
#Elif Sultan Kalsen
9 yıl önce