|

Diyarbakır Hani'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Hani'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, Uzman Çavuş Uğur Sağlam'ın şehit edildiği saldırının faili olduğu belirlenen 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda ayrıca, teröristlere ait çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

Yeni Şafak
12:14 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:52 - 18/06/2018 Pazartesi
AA
Terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor...
Terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor...

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Sağlam’ın faili 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, Hani ilçesi Yukarıturalı köyü Kılareş Komu mülki sınırları içerisinde dün 23.00’dan itibaren bölücü terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu 24 Mayıs’ta yaralanan ve 9 Haziran’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Sağlam’ın faili 2 teröristin ölü olarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

  • "Teröristlerle birlikte, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet tabanca, 3 adet anti-tank roketatar mühimmatı, 1 adet el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet araç telsizi, 1 adet EYP düzeneği kumandası, 1 adet el yapımı patlayıcı pil bloğu ve kablosu, 1 adet sırt çantası, 1 adet şemsiye, 1 adet ses kayıt cihazı, 1 adet çizim kalemi ve 1 adet not defteri ele geçirilmiştir.

Delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve diğer malzemeler muhafaza altına alınmış, el bombası ile anti-tank roketatar mühimmatı Patlayıcı Madde İmha Timince yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."


#Diyarbakır
#Operasyon
#Terörist
6 yıl önce