|

Eğitimde değişim-dönüşüm tartışıldı

İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi'nde, ülkemizin öğretmen yetiştirme konusunda 21. Yüzyılın beklentilerine karşılık verecek değişim ve dönüşümü tartışıldı. 'Eğitimde Değişim-Dönüşüm' konulu çalıştayda, Lisans Programlarının Yeterlilikleri, Öğretmen Yeterlilikleri, Öğretmen Aday ve Öğretmen Seçimi, başta MEB olmak üzere ilgili kurumlarla işbirlikleri, Yeni Nesil Öğretmen anlayışı gibi ana konular ve bu konulara bağlı birçok alt başlıkta tartışmalar oldu.

Yeni Şafak
11:46 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 08:47 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Çalıştayda İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt da söz alarak eğitim sisteminde FETÖ gibi örgütlere yer olmadığının altını çizdi.
Çalıştayda İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt da söz alarak eğitim sisteminde FETÖ gibi örgütlere yer olmadığının altını çizdi.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda değişim ve dönüşüme öncülük etmiş olan İstanbul Üniversitesi, değişen dünya şartlarının gereksinimlerine uygun, geleneğimizden beslenen asli değerlerimizin en belirgin özelliği olan süreklilikle güncel şartlara uyum sağlayacak hazırlıklar için öğretmen yetiştirme hususunu masaya yatırdı.



Küreselleşme ve hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerle öğretmen yetiştirme sisteminin de aynı süreklilikte gelişmesi gerekmektedir. Dünyanın hızlı değişimine eşsürekli olarak katılacak öğretmenlerin yetiştirilmesi için yeni stratejiler, hedefler ve süreçler geliştirmeyi amaçlayan çalıştayın sonuç raporu YÖK ve MEB ile paylaşılacak şekilde hazırlandı.



Eğitimde terör örgütlerine yer yok


Çalıştayla ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt: “İletişim teknolojileri ve bilimin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde değişimin hızına yetişebilmek için dinamik stratejiler üretilmesi ve bu stratejilerin düzenli kontrol edilerek yeni durumlara göre dönüştürülebilmesi için yasal düzenlemeler için önerilerde bulunacağız. Bu çalıştay ile öğretmenlerin kendilerini yenileyen, aktif, dinamik, heyecanlı, üretken ve öğrencilerinin hayata umutla bakabilmelerini sağlayacak önderler olmasını sağlayacak unsurların neler olacağı tespit edilecektir. Ardından bu yöndeki öneriler ilgililere bildirilecek, uygulamaya konulması için takipçi olunacaktır. Öğretmenin çocukların gelecek hayatlarında ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Devletimizin bu konuya ne kadar önem vermesi gerektiğine 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe girişiminde şahit olduk. Hain terör örgütü yıllarca okullarımız üzerinden sözde öğretmen görünümlü teröristleri ile eğitim sistemimizi ele geçirmeye kalkmışlardır. Devletimizin tüm vatandaşlarına sağladığı imkanları kendi hain emellerine alet ederken eğitim sistemimizi kullanmış olan bu ve benzeri terör örgütlerine ve çetelere bir daha imkan vermemek adına çalıştayımız çok önemli bir misyon icra edecektir. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarını ayakta tutacak ve onların bizlere bıraktığı bağımsız Türkiye'de her tür terör örgütü ve çetelere karşı ülkesini muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için gayret edecek öğretmenler yetiştireceğiz. Çalıştayımıza ülkemizin saygın bilim adamları katılacak ve gelecek hedeflerini belirleyerek ülkemizin öğretmen yetiştirme işleyişine innovatif yaklaşımlarını sunacaklardır. Geleceğimize yatırım yapacak, yeni Aziz Sancar'lar çıkartacak, spor ve sanat dünyasında dünyaca ünlü kişiler, üreten, kişilikli, bilinçli, topluma ülkesine yararlı insanları yetiştirecek bir Eğitim sistemi için attığımız bu adımın en kısa sürede meyve vermesini diliyorum” dedi.



6-8 Ekim 2016 tarihlerinde üç gün süren çalıştaya Lisans Programlarının Yeterlilikleri, Öğretmen Yeterlilikleri, Öğretmen Aday ve Öğretmen Seçimi, başta MEB olmak üzere ilgili kurumlarla işbirlikleri, Yeni Nesil Öğretmen anlayışı gibi ana konular ve bu konulara bağlı birçok alt başlıkta tartışmalar oldu. Programın son günü çalıştayın sonuç bildirgeleri okundu ve raporlar hazırlandı. Çalıştaya katılan bilim insanlarının, programın yoğunluğu ve yorgunluğunu üstünde atması için 7 Ekim 2016 Cuma akşamı boğaz gezisi eşliğinde akşam yemeği de düzenlendi.



#Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi
#HAYEF
#İÜ
#İstanbul Üniversitesi
#İrfan Başkurt
8 yıl önce