|

Evlatlarımızı verin

Çocukları PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan aileler, çocuklarının eve dönmesini istedi. Annelerden Hamide Ayhan, “Artık ağlamak istemiyoruz. Anneler birleştik barış istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 12/07/2015 Pazar
Diğer

Diyarbakır'da aylarca kaçırılan çocukları için eylem yapan aileler, ramazan ayında çifte bayram yaşamak için terör örgütüne evlatlarının bırakılması yönünde çağrı yaptı. Çağrıyı yapan annelerden Hamide Ayhan, biri Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan 9 çocuğundan ikisinin kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.


BİZİM BAYRAMIMIZ OLUR

Çocukları kandırılarak dağa kaçırılan anneler olarak birleşip barışı haykırdıklarını belirten anne Ayhan, “Her gün, 'acaba müjdeli haberi ne zaman verecekler bize' diye televizyon izliyoruz. Ne asker anneleri ne de çocukları dağda olan anneler artık ağlamak istemiyoruz. Anneler birleştik artık barış istiyoruz” dedi. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken geçen yıl terör örgütünce kandırılarak dağa kaçırılan Fatih Eren'in annesi Behiye Eren ise, “Bu mübarek ramazan ayında, indirilen Kur'an-ı Kerim'in hatırına yeter artık diyoruz. Bize ancak çocuklarımız geldiği gün bayram olur” şeklinde konuştu.


BARIŞ İSTİYORUZ

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde okuduğu sırada terör örgütünce kandırılarak dağa götürülen Mazlum Tunç'un annesi Boze Tunç da şunları söyledi: “Mustafam üniversitede okuyordu, okulunu çok seviyordu ama bir yıl önce dağa götürüldü. Barış istiyoruz, elinden bir şey gelen kim varsa oturup bu sorunu çözsün. Dört bayramdır evimizde bayram yok, ne yemek yapıyoruz ne şeker alıyoruz. Bize huzur yok, bize bayram yok.”


OĞLUM İFTARDA KAÇIRILDI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki köy korucusu Nurettin Ödümlü de 15 yaşındaki oğlu Yusuf'un geçen yıl iftar saatini bekledikleri sırada evden çıktığını ve teröristlerce kaçırıldığını anlattı. Oğlu Yusuf'un önce Irak'ın kuzeyine ardından da Kobani'ye gönderildiğini belirten Ödümlü, çocuklarının buradaki çatışmada yaralandığını kaydetti. “Çocukların yeri analarının yanıdır” diyen anne Ödümlü, “15 yaşında kaçırılan oğlum farklı ülkelerin topraklarında başkaları için savaştırılıyor” ifadesini kullandı.


#Diyarbakır
#Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi
#Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi
9 yıl önce