|

Fethiye'de tekne battı

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları sevk edildi. Teknede Sabancı Üniversitesi Sualtı Sporları ve Araştırmaları Kulübü (SUSS) öğrencisi 71 öğrenci ile teknedeki 6 kişilik mürettebat ile toplam 77 kişinin bulunduğu belirtildi. Tekne battıktan sonra en yakın karaya yüzerek çıkan öğrenciler ve mürettebat kurtarıldı.

Yeni Şafak
12:46 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 2/04/2018 Pazartesi
AA
Fethiye'de tekne battığı iddiasının ardından bölgeye hava ve deniz kurtarma unsurları yönlendirildi.
Fethiye'de tekne battığı iddiasının ardından bölgeye hava ve deniz kurtarma unsurları yönlendirildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları gönderildi.

Gemiciler Koyu Kayaköy açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı harekete geçti.

Sahil Güvenlik Komutanlığının deniz ve hava araçları ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 hücumbot ve bir helikopter, ihbarın ardından bölgeye sevk edildi.

Kıyıya da ambulanslar yönlendirildi.

Fethiye Kaymakamı: Dalış teknesi su alarak battı

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye açıklarında tekne battığı ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"70-75 civarında dalgıcın dalış yaptığı bir tekne batıyor. Biz de şu an kurtarma botundayız. Deniz oldukça dalgalı. İlk belirlemelere göre batma nedeni hava şartları. Herhangi bir kayıp ya da yaralı yok. Tekne batınca en yakın karaya çıkmışlar ancak hava şartları nedeniyle büyük bot yanaşamadığı için daha küçük botlarla gruplar halinde alınıyorlar."

Üniversite öğrencileri ölümden döndü

Teknede Sabancı Üniversitesi Sualtı Sporları ve Araştırmaları Kulübü (SUSS) öğrencisi 71 öğrenci ile teknedeki 6 kişilik mürettebat ile toplam 77 kişinin bulunduğu belirtildi. Tekne battıktan sonra en yakın karaya yüzerek çıkan öğrenciler ve mürettebat kurtarıldı.

Dalış etkinlikleri kapsamında, 4 gece 5 gün sürmesi planlanan faaliyet yaşanan acı olay nedeniyle sona ererken, olayda tek teselli kaynağının herhangi bir can kaybının yaşanmaması olduğu belirtildi. Kurtarılan öğrenciler Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlarla sahile getiriliyor.

Şahiner, "Tekne battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik, Jandarma, 112 ve Kıyı Emniyeti ekipleri bölgeye sevk edildi, bir helikopter de havadan arama çalışması başlattı. Hamam Koyu mevkisinde bir dalış teknesinin su alarak battığı belirlendi. Olay yerine ulaşan ekipler, ilk belirlemelere göre herhangi bir ölünün olmadığını tespit etti. Teknenin kıyıya çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Bölgede her ihtimale karşı arama faaliyeti de devam ediyor" diye konuştu.

Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait iki hücumbot ve bir helikopter gönderilmişti.

#Fethiye
#Muğla
#Sahil Güvenlik
#tekne
6 yıl önce