|

HDP'nin LGBT'li vekil aday adayı sosyal medyada tepki çekti

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala, Yedili Masa skandallarına bir yenisini daha ekledi. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin vekil aday adayı Semyani Perizade'nin LGBT'li olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada tepki çekti.

12:01 - 29/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:24 - 29/03/2023 Çarşamba
Diğer
Semyani Perizade
Semyani Perizade

Türkiye'deki toplumun milli ve manevi değerlerine "dinamit" yerleştiren LGBT için kendi tabanını dahi karşısına alarak siyasi bir söylem üreten muhalefet, vekil adaylığı yarışında da sapkınlığa desteğini gözler önüne serdi.


PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin adayları sosyal medyada tartışma konusu oldu. Semyani Perizade, HDP vekil aday adayı olarak tanıtıldı. Şarkıcı Perizade'nin LGBT üyesi olduğu ortaya çıktı.


HDP'nin LGBT'li aday adayı

Perizade aday adaylığı için yaptığı başvuruyu sosyal medya hesabından,
"An itibariyla aday adaylığı başvurumu da yapmış bulunmaktayım!"
ifadeleriyle duyurdu. 1981 Muş doğumlu Semyani Perizade'nin aday adaylığının HDP ilan edilmesinin ardından sosyal medyada dikkat çekti.


Evliliğinin bitmesini kutlamış

Evliliğini bitmesini de kültüre ve ailesine bağlayan Perizade, "Ve eski eşim boşanma partisi önerimi de geri çevirmediği için birlikte boşanma partimizi verip dostlarımızla kutladık." Türkiye'deki aile yapısına düşmanlığını kanıtladı.




#HDP
#LGBT
#Yedili Masa
1 yıl önce