|

Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, casusluktan tutuklu eski milletvekili Enis Berberoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun suç ortağı olabileceğine işaret ederek, "Yakında bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha..." dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da konuştu.
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da Expo Kongre Merkezi’nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Salonu dolduran coşkulu partililere seslenen Erdoğan, artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin adımını attıklarını belirtti, 2019 mart ve kasım aylarında iki seçim olacağını hatırlattı. Yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlanmak gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Artık parlamenter demokrasi yok, yüzde 34’le seçim kazanmak yok, yüzde 49.5’la seçim kazanmak yok. Yüzde 50 artı 1 alacaksın en az. Bunu yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

FETÖ’CÜLERİ BİZE BİLDİRİN

“Dünyanın ve Türkiye’nin hızla değiştiği bir dönemde AK Parti’yi durağanlığa mahkum etmeye hakkımız yoktur. Partiyi sırtlayıp götürmek yerine, partinin sırtına binmeye kalkanları kenara çekmek millete karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Kafasında projesi bulunmayan, ilkelerimize bağlı olmayan hiç kimse AK Parti’de yönetici konumuna gelemez. Bu böyle biline” diyen Erdoğan, FETÖ ile ilişkisi olan kişilerin bildirilmesini, onları AK Parti’den kovacaklarını söyledi. “Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındıramayız. Yol yakınken, nerede FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa hemen bize bildirin, anında kapıya koymaya mecburuz” diyen Erdoğan, FETÖ’nün yargı ve jandarmadaki militanları eliyle gerçekleştirdiği MİT TIR’ları ihaneti ve TIR’lara ilişkin görüntülerin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına da değindi.

BAĞLANTISI ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN

Firari Can Dündar’a ihanet görüntülerini veren tutuklu Enis Berberoğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hapishaneden mesaj verdiğine işaret eden Erdoğan şöyle konuştu: “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha... İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde her şeyi anlatırım’ diyor içerideki zat. Bütün bunlar FETÖ taktiğidir.”

GÜVENLİĞİNİ BİZ SAĞLADIK

“Ana muhalefet partisinin başındaki şahıs bir Alman dergisine röportaj veriyor. Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. 'Alman yatırımcıları' gelmesin diye yalvarıyor. Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş. Önce sözlerini inkar etmeye çalıştı, bu defa pişkince “ben bunları her yerde söylüyorum” diye işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Yazıklar olsun. Ne desek boştur. Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Sözde adalet yürüyüşü yaptı. Onun yol güvenliğini falan kim sağladı. Bu hükümet sağladı.” 

  • Malazgirt’te buluşalım
  • Millete Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünün de bu yıldan itibaren kutlanmaya başlayacağını vurgulayan Erdoğan, “26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Tüm gençliğimizi davet ediyorum. Orada beraber olacağız ve bizler Sultan Alparslan’ın torunları olarak da o heyecanı, coşkuyu, o doğuş harekatının olduğu yerde hep beraber yaşayacağız. Bundan sonra aynen Çanakkale gibi Malazgirt’i de anacağız” diye konuştu.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#AK Parti
#Cumhuriyet gazetesi
7 yıl önce