|

Komutanlar sınır ötesinde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ile birlikte Irak’ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing alan Akar askerlere “Burada çok önemli görev yapıyorsunuz” dedi. Akar daha sonra Mehmetçik’le iftar yaptı.

00:00 - 3/05/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:16 - 3/05/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Üs bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulunan Akar, Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing aldı.
Üs bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulunan Akar, Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing aldı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile 2’nci Hudut Bölük Komutanlığının Irak’ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi’ni ziyaret etti. Üs bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulunan Akar, Pençe-Şimşek operasyonuyla ilgili brifing aldı. Akar ve komutanlar daha sonra Mehmetçikle iftar yaptı. Askerlere hitap eden Akar,
“Burada çok önemli görev yapıyorsunuz. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı şekilde devam ediyor. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlıyız. Buna muktediriz, bunu yapacağız”
dedi.



ATAK’LAR VURDU

  • Bakanlık, Pençe-Yıldırım operasyonunda 2 teröristin daha ATAK helikopteriyle vurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada,
    “Pençe-Yıldırım operasyonunda şehit düşen kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Ahmet Asan’ın kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Bölgede tespit edilen 2 PKK’lı terörist Atak helikopterlerimizle vuruldu. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 46’ya yükseldi”
    ifadelerine yer verildi.
#Hulusi Akar
#Yaşar Güler
#Ümit Dündar
#Biliç Tepe Üs Bölgesi
3 yıl önce