|

Önceden hazırlanmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile görüştü. Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye sınırında 30 kilometre derinlikli güvenli bölge önerisini değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2018 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 26/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bakan Kneissl, Çavuşoğlu’na 1718 Pasarofça Barış Antlaşması’nın 100. yılında yazılmış bir fermanın metninin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.
Bakan Kneissl, Çavuşoğlu’na 1718 Pasarofça Barış Antlaşması’nın 100. yılında yazılmış bir fermanın metninin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

Çavuşoğlu, “ABD ile ciddi bir konuyu görüşmemiz için güven tesisi lazım. Güven tesis edilmesi için ABD’den somut adım bekliyoruz” dedi. Çavuşoğlu, “Daha önce neden görüşemeyeceğimizi açıkladım. ABD’nin YPG’ye verdiği silah, Münbiç’te verdiği sözleri tutmaması. Trump’ın YPG’ye silah vermeyeceğiz hatta dün akşam artık vermiyoruz demesi, FETÖ’nün Amerika’da olması bu nedenle önce güvenin yeniden tesis edilmesi lazım” diye konuştu.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki akşam yaptığı telefon görüşmesi sonrası Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya da değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sanırım o açıklama görüşme yapılmadan önce hazırlanmış. Görüşmeden kısa bir süre sonra bu açıklamayı yaptılar. Ancak önceden hazırlandığı belli. Konuşulmayan konular konuşulmuş gibi gösterildi. Onların farklı mazeretleri olabilir. O nedenle tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu” dedi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#ABD
#Türkiye
6 yıl önce