|

Peker'den darp iddiasına cevap

AK Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’a yönelik darp olayına Sedat Peker’in avukatı İsmail Barbaros Aslan’ın da karıştığı iddiasına Peker sosyal medyadan cevap verdi.

Yeni Şafak
16:13 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:32 - 8/12/2014 Pazartesi
Diğer

Ak Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı polis merkezinden çıkışta kalabalık bir grubun protestosuyla karşılaştı.  İşbaşaran, daha sonra ifadesinin alınması için adliyeye götürüldü. Adliyeye gelişi sırasında başka bir grup da İşbaşaran'a tekme tokat saldırdı.


Zannımca farklı mecralara çekmek için böyle bir oyun tertiplediler

Saldırı olayına karıştığı iddia edilen isimlerden biri de avukat İsmail Barbaros Aslan. Bu iddialara Sedat Peker sosyal medyadan cevap verdi. Avukatı vasıtası ile kendisinin de isminin olaya karıştırılmak istendiğini savunan Peker Fevzi İşbaşaran'ın kendi kendini yaraladığını vurguladı. Peker'in Twitter hesabından paylaştığı tweetler şöyle:


"Avukatım Barbaros Aslan, dün gece (Pazar gecesi) saat 02:00'da Taksim Polis Karakolu'na avukat olarak gitmiş, Elazığ eski milletvekili Fevzi İşbaşaran ile avukat olarak görüşme yapmıştır. Bulundukları oda da yalnız oldukları bir anda Fevzi İşbaşaran kafasını duvarlara vurmak suretiyle kendisini yaralamış, avukatım Barbaros Aslan hakkında kendisini darp ettiği iddaası ile şikayette bulunmuştur. Avukatım ilk etapta göz altına alınmış, sonrasında da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ayrıca avukatım Barbaros Aslan, Elazığ eski milletvekili Fevzi İşbaşaran'ı karakolda darp ettiğine dair polis tarafından tanzim edilen tutanağı imzalamamıştır. Avukatım vasıtasıyla benimde ismimi olaya karıştırarak, zannımca farklı mecralara çekmek için böyle bir oyun tertiplediklerini düşünüyorum. Kamuoyuna esenlikler dilerim"


Aslan: Kendisi ile sohbet ettik

Aslan, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamda “Ben o kavgaya katılmadım. Evet oralarda bulundum; ancak aldığı darptan benim bir dahlim yok. Bunu gösteren bir kamera kaydı da görgün tanığı da yok. Bu iddialar ile ilgili polise ifade verdim. Zor bir gece geçirdim. Kendisi bizi suçladı; benden şikâyetçi oldu. Ben de kendisinden şikâyetçi olacağım" ifadelerini kullanmıştı.


Av. Aslan, olaya katılmadığı halde neden şikâyet edildiğine ilişkin ise "Kendisi ile sohbet ettik. Ondan dolayı şikâyet etti. Karakolda ifade verdim" şeklinde konuştu.

#feyzi işbaşaran
#sedat peker
#ismail barbaros aslan
#darp
#dayak
#şikayet
#açıklama
9 yıl önce