|

PKK’lı bir aday daha

Belediye meclis listeleri, her fırsatta HDP ile ittifakı inkar eden CHP’yi yalanlıyor. Öcalan’a özgürlük isteyen Abdülbaki Karaağaç’tan sonra, Öcalan sempatizanı SYKP’li Mustafa İlhan’ın da Antalya Kepez’de CHP listesinden aday gösterildiği öğrenildi.

Haber Merkezi
04:00 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:06 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa İlhan
Mustafa İlhan

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç’ın CHP’nin Antalya listelerine girmesinin ardından, HDP kontenjanından bir kişinin daha Kepez belediye meclis üyesi adayı olduğu ortaya çıktı. HDP’nin ittifak kurduğu Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku içinde yer alan Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) üyesi Mustafa İlhan, Kepez belediyesi meclis üyeliği için CHP listesinde 11’inci sıradan aday gösterildi. HDP’nin kentte düzenlediği eylemlerde aktif rol alan, sosyal medyada HDP mitingleri ve Öcalan fotoğraflarına yer veren İlhan, seçilebilecek sırada yer alıyor.

‘TERÖRİSTSE TUTUKLASINLAR’

Antalya’da CHP ve HDP’li yöneticilerin geçen ayki pastane buluşması, ittifak görüşmesi olarak yorumlanmış, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise buluşmanın tamamen tesadüfi olduğunu ileri sürmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Öcalan’a özgürlük talep eden Abdülbaki Karaağaç’ın adaylığı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde, “Olabilir CHP’ye gelmiştir, vatan haini mi bu? Bir insanı suçlu ilan etmeye hakimler karar verir. Ben karar veremem. Eğer teröristse tutuklasınlar. Kardeşi, yeğeni bilmem ne yapmış ama insanları bu kadar karalamak yazıktır. Adamın belki o işlerle hiç ilgisi yoktur” demişti.

#HDP
#CHP
#Mustafa İlhan
#Antalya
#Kepez
#PKK
5 yıl önce