|

Şehit polis memuru toprağa verildi

Derik ilçe merkezinde yola konulan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen polis memuru Orhan Ayan'ın cenazesi, Burdur'da toprağa verildi.

Aa
00:00 - 16/10/2012 Salı
Güncelleme: 15:46 - 16/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Şehit polis memuru toprağa verildi
Şehit polis memuru toprağa verildi

Saldırıda şehit düşen polis memuru Orhan Ayan'ın (42) cenazesi Konya'dan, Burdur'un merkeze bağlı Aziziye köyündeki baba evine getirildi. Bu sırada baba Ali, anne Kezban, eşi Filiz ve çocukları Büşra (18) ile Berkay (15) ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin babası, annesi, eşi ve çocukları, burada son kez şehit polis Ayan'ın tabutuna sarıldılar.

Şehit Ayan'ın cenazesi, daha sonra baba evinden alınarak Aziziye köyü mezarlığına götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınları ile Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç,, Konya Vali yardımcısı Hasan Karakaş, Burdur Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ümit Saltaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayan'ın cenazesi, öğle namazını müteakiben Burdur Müftü Vekili Halil Taş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Orhan Ayan'ın, Konya'dan geçici olarak Mardin'de görevlendirildiği öğrenildi.

Derik ilçe merkezinde yola konulan patlayıcının, özel harekat polislerini taşıyan akrep aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu polis memuru Orhan Ayan şehit olmuş, Musa Şahin ve Alaettin Etyemez adlı iki polis memuru da yaralanmıştı.


12 yıl önce