|

Şehitler yan yana toprağa verildi

Bingöl'den havalanan askeri helikopter dün Bitlis'te kaza kırıma uğradı. Elim olayda 11 askerimiz şehit oldu. Şehitlerden beşinin cenazesi Ankara'da yan yana toprağa verildi.

18:01 - 5/03/2021 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 5/03/2021 Cuma
DHA
Ankara'da şehitler için cenaze töreni düzenlendi.
Ankara'da şehitler için cenaze töreni düzenlendi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 11 asker şehit oldu.

Şehitler yan yana toprağa verildi

Bugün Ahmet Hamdi Akseki Camiinde düzenlenen devlet töreninin ardından 11 şehitten Korgeneral Osman Erbaş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer, Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş ve Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın cenazeleri Mamak ilçesinde bulunan Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, şehitlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildikten sonra şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, ayrıca saygı atışı gerçekleştirildi. 5 şehidin cenazesi daha sonra dualar ve gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi.


#şehit
#ankara
#bitlis
#helikopter
3 yıl önce