|

Uyuşturucu çetesine 2 bin polisle baskın

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Çinçin ve Yenidoğan gibi gecekondu semtlerini 'Kandil' adıyla bir suç merkezine dönüştüren uyuşturucu şebekesi, şafak operasyonuyla çökertildi. 2 bin polisin katıldığı operasyonda, 170 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Özel Harekat polisleri, zanlılara ait evlere kapıları kırararak girdi, 61 kişi gözaltına alındı.

Aykut Türe
00:00 - 17/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 16/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Uyuşturucu çetesine 2 bin polisle baskın
Uyuşturucu çetesine 2 bin polisle baskın

Ankara polisi, Gezi Parkı olayları nedeniyle ertelediği dev şafak operasyonunda, Başkent'in gecekondu semtlerini 'Kandil' adıyla bir suç merkezine dönüştüren şebekeye ağır darbe vurdu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı tarihlerde işlenen 7 cinayetle ilgilerinin bulunduğu öne sürülen bir suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen güvenlik güçleri, çoğu Çinçin, Yenidoğan ve Hıdırlıktepe'deki 170 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

MÜDÜR BİZZAT YÖNETTİ

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın helikopterle havadan yönettiği, emniyetin farklı birimlerinden yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda örgütün 'Kandil'i ablukaya alındı. Akrep tabir edilen zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonda güvenlik güçleri, bölgenin tüm giriş ve çıkışlarını tuttu. Zanlılara ait evlere, kapıları kırarak giren özel harekat polisleri ile asayiş ve narkotik ekipleri, eğitimli köpeklerin de yardımıyla evlerin gizli bölmelerinde silah ve uyuşturucu aradı. Bu ekiplere, çevik kuvvet polisleri de destek verdi.

HELİKOPTERDEN KAÇAMADILAR

Operasyonda, uyuşturucu ticareti, gasp, hırsızlık ve yağma gibi çok sayıda suça karışan Arif Ö. ile Kadir İ'nin liderliğini yaptığı organize suç örgütüne mensup oldukları iddia edilen 61 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda değişik çap ve markada çok sayıda silah, mermi ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Polisten kaçmak isteyen bazı zanlılar, helikopterden tespit edilerek yakalandı. Suç örgütünün elebaşı konumundaki Kadir İ. ve Levent Ç'nin de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

GİRİLEMEZ SANIYORLARDI

Polis yetkilileri, Altındağ'da boşaltılan gecekondulara Güneydoğu'dan getirdiği elemanlarını yerleştiren çetenin, bölgeyi adeda suç merkezi olarak kullandığını belirterek, 'Bölgeyi kendi aralarında 'Kandil Dağı' olarak adlandırmışlar' bilgisini verdi. Çetenin, bu bölgede, adam yaralamadan uyuşturucu ticaretine, işyeri yağmalamadan hırsızlığa kadar bir çok suça karıştıkları belirlendi. Örgütün suç merkezine 'Kandil' ismi vermesinin, 'girilemez' olarak nitelendirilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Şebeke reisi 1 ton zehirle yakalanmıştı

Suç örgütünün elebaşı konumundaki Arif Ö. ve beraberindekiler, geçen yıl 'uyuşturucu satışına izin verilmediği' gerekçesiyle Çankaya'daki 1001 Gece, Bacardi ve Ciklet adlı gece kulübüne yönelik silahlı saldırıda bulunmuşlardı. Saldırıda 1001 Gece'nin sahibi Yusuf Sönmez hayatını kaybetmiş, gece kulüplerinin çalışanlarından yaralananlar olmuştu. Arif Ö. ve adamları, kendilerini takip eden polisle silahlı çatışmaya girmiş, adamları gözaltına alınırken Arif Ö, kaçmayı başarmıştı. Pursaklar'da bir çiftliği basan Ankara polisi, Arif Ö'ye ait olduğu belirlenen yaklaşık 1 ton uyuşturucu ele geçirmiş, Arif Ö'yü de İzmir'de gözaltına almıştı.


11 yıl önce