|

Yayıncılıkta hedef Londra!

Türkiye, dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı''nda bu yıl 30 yayınevi ve 3 bine yakın eserle görücüye çıktı. Yayıncılarımızın yeni rotası ise 2013 yılında ''odak ülke'' olarak katılacağımız Londra Kitap Fuarı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 13/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:06 - 12/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Yayıncılıkta hedef Londra!
Yayıncılıkta hedef Londra!

Türkiye''nin 350 metrekarelik alanda 30 yayınevi, 3000 kitap ve 7 telif ajansıyla katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı''nın 64.sü kapılarını açtı. Türkiye ulusal standında Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. ile İstanbul Ticaret Odası''nın (İTO) yer aldığı fuarda konuşan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu, Türkiye''nin katılımının artık Kültür Bakanlığı-İTO klasiği olduğunu belirterek, "Frankfurt''ta Türk yayıncılara destek veriyoruz. Londra Kitap Fuarı''na katılacak tüm yayınevleri İTO şemsiyesi altında fuarda yer alacak" diye konuştu.

''ODAK ÜLKE'' TÜRKİYE

Basın Yayın Birliği Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Münir Üstün, fuarda 30 yayınevinin yer aldığını hatırlatarak, ''Türk yayın dünyası olarak, bu sene Frankfurt Fuarı''nda güçlü bir şekilde temsil ediliyoruz. Türkiye ekonomik, ticari ve siyasi açıdan geliştikçe yayın dünyası da dünyada temsil kabiliyetini artırıyor. Frankfurt Kitap Fuarı''ndan sonraki en büyük hedefimiz, 2013 yılında ''odak ülke'' olarak katılacağımız Londra Kitap Fuarı''nda Türk yayıncılığının gücünü ve etkinliğini tüm dünyaya göstermektir'' dedi. Münir Üstün, Türk yayıncıları olarak kendilerinin de Cumhuriyet''in 100. yıldönümü için bir hedef koyduklarını belirterek Frankfurt''tan Londra''ya, Kahire''den Moskova''ya kadar tüm kitap fuarlarında Türkiye''nin hak ettiği yere gelmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula, Türk edebiyatının dünyadaki olumlu yankı ve etkilerinin giderek arttığını belirtti. Kula, ''Türkiye kitap üretiminde iyi bir durumda. Verilere göre Türkiye 13. sıraya yükseldi. Türkiye''de 2012 yılı itibariyle 55 binden fazla kitap yayınlanmasını bekliyoruz.'' dedi.

Yayınevleri ilgi gösterdi

Frankfurt Kitap Fuarı''na Yeditepe, Yapı Kredi, Timaş, Arkeoloji Sanat, Büyük Doğu, İletişim, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İş Bankası, İnsan, Profil, Erkam, Ötüken, Çağrı, Hizmet Vakfı gibi yayınevleri katıldı. Ayrıca çocuk yayıncılarından Erdem, Damla, Günışığı gibi önde gelen yayınevleri de fuarda yerini aldı.

12 yıl önce